prvi polazak autobusa / 'Povijesna vožnja': Stanovnici novozagrebačkog naselja napokon došli na svoje

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Dosad su, kažu, bili osuđeni na zloglasnu liniju 268, na kojoj autobusi redovito kasne, a nisu rijetke ni svađe između putnika i vozača

15.9.2018.
12:54
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Povijesna vožnja. Tim je riječima gradonačelnik Milan Bandić opisao prvi polazak autobusa iz novog naselja Podbrežje, smještenog između Sigeta i Svete Klare. Već prije sedam sati ujutro vozač linije 242 stajao je pred friško opranim i “izglancanim” autobusom dok je čekao da “šef”, kako zovu Bandića, stigne, ukrca se i uputi prema Glavnom kolodvoru.

Uz gradonačelnika, koji je “cvikao” kartu odmah pri ulasku, u autobus su ušli i novi stanovnici naselja, koji su se doselili prije nekoliko mjeseci, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad su, kažu, bili osuđeni na zloglasnu liniju 268, na kojoj autobusi redovito kasne, a nisu rijetke ni svađe između putnika i vozača. No sad će, sretni su stanovnici, konačno znati točnu minutu kad autobus kreće s okretišta u Podbrežju.

Već jučer sjedeća mjesta bila su gotovo popunjena, a bilo je i onih koji su došli vidjeti prvi start iz znatiželje, iako na kraju nisu ušli u autobus. Bilo bi bolje, komentirali su neki, da su polasci malo češći, pogotovo u jutarnjim satima kad stanovnici odlaze na posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Linija će, naime, voziti radnim danom i subotom svakih 45 minuta, dok su polasci nedjeljom svaki sat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo