Odličan rezultat! / Potrošnja u srpnju veća za gotovo 2 milijarde kuna: 'Za očekivati je da će se pozitivan trend nastaviti'

Image
Foto: HGK/Shutterstock

U djelatnosti trgovine na veliko i malo ostvarena je većina prometa - više od 60 posto

8.8.2019.
13:14
HGK/Shutterstock
VOYO logo

Potrošnja u srpnju 2019. raste u odnosu na isto razdoblje lani. Prema podacima Porezne uprave, u razdoblju od 1. srpnja - 5. kolovoza izdano je 0,8 posto računa više nego lani, a iznos računa bio je 7,28 posto veći u ovoj godini kada je potrošeno 25,85 milijardi kuna u odnosu na 24,1 milijardu u 2018.

"Posljedica povećane potrošnje leži, među ostalim, u rastu potrošačkog optimizma i djelomičnom u daljnjem snažnom rastu nenamjenskih potrošačkih kredita stanovništva", rekla je direktorica Sektora za trgovinu HGK Tomislava Ravlić komentirajući podatke o potrošnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U djelatnosti trgovine na veliko i malo ostvarena je većina prometa, više od 60 posto ukupnog prometa promatranog razdoblja, te je iznos računa bio 15,2 milijarde kuna, što je u odnosu na prošlogodišnje 14,3 milijarde povećanje od 6,07 posto.

"Tradicionalno je kolovoz najjači mjesec u trgovini, pa je za očekivati da će se pozitivan trend nastaviti", ističe Ravlić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo