TRESLO SE I KOD SARAJEVA / Potres u Crnoj Gori na granici s Hrvatskom uznemirio stanovnike Konavala, Dubrovnika i okolice

Image

Potres magnitude 4 prema Richteru pogodio je u noći s petka na subotu područje Crne Gore i južne Dalmacije, priopćeno je iz Geofizičkog odsjeka PMF-a

24.12.2016.
10:39
VOYO logo

Potres jačine 4 stupnja po Rihteru pogodio je u subotu jug Crne Gore, 40 minuta iza ponoći, a epicentar je bio oko 20 kilometara sjeverno od Herceg Novog, prema granici sa Hrvatskom.

Potres se također osjetio i u drugim gradovima crnogorskog primorja, te u središnjem dijelu na Cetinju, Nikšiću i Podgorici, kao i u nekim područjima Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju registrirao je potres srednje jačine s epicentrom 4 km sjeveroistočno od Kruševice (Crna Gora)", kaže se u priopćenju Seizmološkog zavoda te dodaje da je jačina potresa u epicentru bila 4,0 po Richteru.

Epicentar je bio na dubini od 10 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potres je uznemirio stanovnike Konavala, Dubrovnika i okolice.

Slabiji potres u okolici Sarajeva

Potres magnitude 3,2 stupnja po Richterovoj ljestvici osjetio se u subotu ujutro na širem području Sarajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podrhtavanje tla osjetilo se nešto prije devet sati u cijeloj urbanoj jezgri glavnog grada Bosne i Hercegovine, no nema izvještaja o počinjenoj materijalnoj šteti.

Prema podacima Europskog seizmološkog zavoda (EMSC) epicetar potresa bio je trinaest kilometara južno od Sarajeva između planina Bjelašnice i Jahorine, a registriran je na dubini od oko deset kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo