obitelj ne gubi nadu / Potraga za hrvatskim kapetanom bez rezultata: 'Pozvali smo još tri broda, tražimo i dronovima'

Image
Foto: Facebook/bourbonoffshore.com

Prijatelji nestalog hrvatskog kapetana uključili su se u potragu za nestalim Dinom Miškićem

9.10.2019.
7:40
Facebook/bourbonoffshore.com
VOYO logo

Kompanija Bourbon u utorak kasno navečer objavila je novosti o potrazi za nestalim članovima posade potonulog broda Bourbon Rhode, među kojima je i šibenski kapetan Dino Miškić.

''Nakon izvješća dvojice pomoraca koji su u noći s nedjelje na ponedjeljak bili na brodu Alp Striker, o signalnim raketama koje su protumačili kao znak za nevolju, brod je odmah, u koordinaciji s kriznim stožerom CROSS Antili-Gvajane, postavio kurs za to područje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CROSS je pozvao tri dodatna trgovačka plovila da promijene kurs i upute se na područje za koje se prijavljuje da je izvor signala. Također je zračnu potporu dobio od američkih vlasti zrakoplovom Hercules C-130.

Pretražne operacije pod vodstvom Alp Strikera, u koje su uključene bespilotne letjelice, kao i operacije koje su izvela tri druga plovila te prelet američkog zrakoplova Hercules C-130, u ovoj fazi nisu dali rezultata. Krizni stožeri provode svoje akcije i Bourbonovi timovi svakodnevno pružaju podršku članovima posada Bourbon Rhodea", navode u priopćenju koje su objavili na svojoj službenoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijatelji u akciji

Prijatelji nestalog hrvatskog kapetana uključili su se u potragu za nestalim Dinom Miškićem.

"Informacija koja je za nas ključna su upravo signalne rakete koje su za nas dokaz života. Sada sigurno znamo da su na Atlantiku, da plutaju na splavi i da čekaju da ih se spasi. Da ih se odvede kući", kazala je za RTL Đurđa Vrljević Šarić, Dinina prijateljica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Imamo dokaz života, odustajanje od potrage nije opcija. Mi ćemo inzistirati, upirati i tražiti dalje. Potraga se mora nastaviti maksimalnim intenzitetom dok ih se ne pronađe i dovede kući", dodaje Dinina prijateljica Đurđa. 

Ukoliko ona službena potraga uskoro ne da konkretne rezultate Dinini prijatelji pokreću vlastitu potragu. Za to su pokrenuli i Crowdfunding kampanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skupljamo novac, ali i informacije o profesionalcima koji bi nam pomogli u potrazi jer svaka je sekunda bitna", pojasnio je Sebastian Latocha. 

Do sada su uspjeli skupiti 33,094 eura, a ukoliko želite donirati novac za nastavak potrage, možete to učiniti OVDJE. Cilj je prikupiti 300.000 eura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kreće istraga

Renaud Gaudel, tužitelj u Martiniqueu otvorio je istragu kako bi "utvrdili uzrok smrti" četiri člana posade Bourbon Rhodea, broda koji je krajem rujna uplovio u snažan uragan i potonuo u Atlantiku. 

Kako bi utvrdio što se točno dogodilo brodu i posadi, tužitelj će ispitati tri člana posade koje su službe zasad pronašle i spasile - jednog Rusa i dvojicu Ukrajinaca, javlja Guadeloupe 1. Još sedmorica člana posade se smatraju nestalima, a među njima je i kapetan Dino Miškić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Bourbon Rhode našao se u samom srcu uragana Lorenzo. Motori su otkazali nakon što je more počelo prodirati u brod i hrvatski kapetan Dino Miškić zatražio je pomoć. Bilo je to u četvrtak, 26. rujna ujutro. Nekoliko dana kasnije pronađena su trojica preživjelih mornara na splavi za spašavanje, a od tad su iz mora izvučena tijela četvorice preminulih mornara. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo