OD 1. STUDENOG / Potpuno besplatan vrtić za mališane u Sinju! Bulj: 'Napravit ću sve da svako dijete ima najbolje moguće uvjete'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Podsjetio je da je na početku njegova gradonačelničkog mandata gradski vrtić 'Bili cvitak' imao 29 skupina, a danas ih ima 43 te da je u vrtiće bilo upisano 603 djece, a danas ih je 911. Uz to, roditeljima djece koja nisu upisana u vrtić, a ispunjavaju sve uvjete, i ove je godine osigurana mjesečna naknada od 150 eura

3.10.2023.
12:42
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Sva djeca u sinjskim vrtićima od 1. studenog imat će besplatan vrtić, odlučilo je u ponedjeljak sinjsko Gradsko vijeće, na prijedlog gradonačelnika Mire Bulja (Most).

Bulj je najprije predložio da se izvan snage stavi odluka o mjerilima i uvjetima sudjelovanja korisnika usluga u cijeni programa dječjih vrtića i jaslica u vlasništvu Grada Sinja, a onda i besplatan vrtić za svu upisanu djecu u vrtićima, gradskim i vjerskim, što je Gradsko vijeće prihvatilo na redovnoj sjednici koja je potrajala do kasno navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o novoj demografskoj mjeri kojom bi se rasteretio budžet sinjskih obitelji, a djeci osigurali najbolji uvjeti za rast i razvoj. Od početka mandata donio sam niz demografskih i socijalnih mjera za naše obitelji, a posebno djecu, učenike i studente", kazao je sinjski gradonačelnik.

Podsjetio je da je na početku njegova gradonačelničkog mandata gradski vrtić "Bili cvitak" imao 29 skupina, a danas ih ima 43 te da je u vrtiće bilo upisano 603 djece, a danas ih je 911.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otvoren je i novi vrtić Nikolino u Brnazama, Vrilo na Hanu, a uskoro se otvara novouređeni vrtić Ferata u Tripalovom voćnjaku. Raspisana je i javna nabava za gradnju potpuno novoga vrtića u Glavicama koji će biti otvoren početkom sljedeće pedagoške godine. Novi vrtić koji planiramo graditi u Karakašici sufinancirat ćemo iz drugih izvora pa smo ga već i kandidirali na europske fondove", rekao je.

Image
populacijska mjera /

Samo 4 grada u Hrvatskoj imaju besplatni vrtić, a u Otoku grade i jaslice: 'Etaža po etaža, do Boga ćemo doć'

Image
populacijska mjera /

Samo 4 grada u Hrvatskoj imaju besplatni vrtić, a u Otoku grade i jaslice: 'Etaža po etaža, do Boga ćemo doć'

Uz to, roditeljima djece koja nisu upisana u vrtić, a ispunjavaju sve uvjete, i ove je godine osigurana mjesečna naknada od 150 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao gradonačelnik ću napraviti sve da svako naše dijete od rođenja ima najbolje moguće uvjete za rast i razvoj. Svakodnevno stvaramo preduvjete za doseljavanje mladih obitelji, a postojećim ćemo pružiti dodatnu sigurnost za bolji život u Sinju", poručio je Bulj.

POGLEDAJTE VIDEO: Svi koji su tražili mjesto u splitskim vrtićima su ga i dobili: Zašto su onda odgojitelji nezadovoljni?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo