na mladima svijet ostaje / Posjetili smo Sinj: kako je grad slučaj postao najsigurniji grad u Hrvatskoj?

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Najsigurniji grad u Hravtskoj je Sinj, koji ima najnižu stopu kriminaliteta od svih 29 hrvatskih gradova s više od 20.000 stanovnika. Zbog ubojstava i tučnjava donedavno je nosio epitet grad slučaj

14.4.2016.
22:23
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Zamislite grad u kojem ostavite nešto vrijedno na ulici, a to vas dočeka na istom mjestu. Zamislite da bicikl ne morate vezati lancem ili da iziđete iz stana bez da zaključavate vrata. To je moguće u Sinju, najsigurnijem gradu u Hrvatskoj. 

Međutim, nije uvijek sve bilo tako idilično. Na spomen Sinja mnogi se i danas sjete tragičnog ubojstva Anđele Bešlić. Kada se tome dodaju zapljene droga i tučnjave u noćnim provodima, nije čudno da su Sinj zvali i grad slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od grada s naslovnica crnih kronika do najsigurnijeg grada u Hrvatskoj u samo nekoliko godina. Zaslužni su mnogi parametri, a najzaslužniji su dobri ljudi. Osim što je grad s najviše kafića po glavi stanovnika, Sinj je neobičan i po tome što u njemu stariji hvale mlade.

Bili u pitanju broj krađa, prometna sigurnost, kriminal ili droga - Sinj ima najbolji rezultat od svih hrvatskih gradova s preko 20.000 stanovnika. Čini se da u srcu Dalmatinske zagore institucije rade svoj posao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi kao jedinica lokalne samouprave zapravo stalno potičemo naše mlade ljude da se uključe u udruge civilnog društva, kulturnog društva i sporta", kazala je gradonačelnica Sinja Kristina Križanac. 

Grad Sinj ponosno nosi titulu najsigurnijeg grada u Hrvatskoj, a kako i ne bi bio kad je viteški. Laskava titula možda pomogne zaustaviti odlazak mladih u veće gradove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo