Popijač SDP-u poručio da nađe novac za referendum

Ministar Đuro popijač je istaknuo kako će i politički čelnici koji su sudjelovali u prikupljanju i davanju potpisa morati reći kako namaknuti 170 milijuna kuna potrebnih za referendum.

24.6.2010.
23:55
VOYO logo

arti-201006240593006Na molbu da ocijeni trenutačne odnose sa sindikatima, Đuro Popijač je odgovorio da treba prvo vidjeti žele li sindikalni čelnici vratiti u GSV-a, u okviru kojeg se vode pregovori, jer su odbili razgovore o Zakonu o radu u zadnja tri tjedna.

Podsjetimo, sindikati su objavili kako su prikupili najmanje 720.078 potpisa za raspisivanje referenduma o Vladinu prijedlogu izmjena Zakona o radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popijač je za Dnevnik Nove TV ponovio kako bi referendum mogao koštati oko 170 milijuna kuna te istaknuo kako će i politički čelnici koji su sudjelovali u prikupljanju i davanju potpisa morati reći kako namaknuti novac za referendum.

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je na sjednici Vlade da u proračunu ni lipa nije planirana za održavanje referenduma ni izbora u ovoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201006240391006Ministar Popijač izjavio je da očekuje da se u skladu sa zakonskim rješenjima provede što se treba provesti i da se referendum održi. Također je rekao da sindikate poziva na razgovore svaki dan, ali da se oni ne odazivaju, piše Jutarnji list.

''Ne može se prihvatiti jednostrana aktivnost da će samo sindikati živjeti i odlučivati, a mi ćemo morati slijediti samo njihove preporuke. To će zaista sada jako teško ići'', rekao je Popijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201006240218006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo