nepromišljenost /

Pomoćnik ministrice Divjak se ispričao zbog izjave: 'Moj istup je bio nepromišljen'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Karin je jučer u svom obraćanju govorio o demografskim trendovima te 'objasnio' zašto se Hrvati iseljavaju u inozemstvo

11.9.2018.
16:05
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo


Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin ispričao se zbog svojih izjava na otvaranju obnovljene Osnovne škole Josipa Jovića u Svibu u ponedjeljak. "Ovim putem htio bih izraziti žaljenje zbog izjave koja je prenesena s jučerašnjeg otvaranja OŠ Josip Jović u Svibu.

Jasno mi je danas kako je moj istup bio neoprezan i nepromišljen, a tema sama po sebi puno kompleksnija i delikatnija, nego je to na koncu ispalo", poručio je Karin. Naime, Pomoćnik ministrice Divjak jučer je u svom obraćanju govorio o demografskim trendovima te "objasnio" zašto se Hrvati iseljavaju u inozemstvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesmo li dotakli dno ili možemo ići još i niže? Nadam se da ne. Ulaže se i situacija je sada lakša. S nama su ovdje i mediji. Oni su zaduženi da malo svjetlije pišu, da više naglašavaju pozitivne stvari koje nam se događaju u domovini. Danas se u Hrvatskoj nudi plaća od 1500 eura, stan i hrana, ali nešto se događa i ljudi odlaze van. Je li to pomodarstvo ili više nemamo taj domoljubni osjećaj?", kazao je Karin. 

Ministrica Dvijak se odmah ogradila od njegovog govora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo