RAZBOJNICIMA OTEŽAN 'POSAO' / Policijski službenici educirali djelatnike riječkih kladionica o ponašanju u opasnim situacijama!

Image

U razdoblju od 9. do 11. ožujka u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke, policijski službenici Odjela prevencije PU primorsko-goranske organizirali su i proveli edukaciju za šezdesetak djelatnika tvrtki „Super Sport“ i „Germania kladionica“, većinom s područja Rijeke.

14.3.2016.
14:10
VOYO logo

Edukacija je održana na temu prevencije kaznenih djela s elementima nasilja, s naglaskom na kazneno djelo razbojništva. Prisutni djelatnici upućeni su kako prepoznati sumnjivo ponašanje te procijeniti moguću opasnost, zatim s načinima izvršenja i mogućim počiniteljima, kao i s drugim bitnim elementima ovih kaznenih djela.

Posebno je naglašena važnost poduzimanja odgovarajućih preventivnih mjera, kao što su primjena odgovarajućih prostorno-tehničkih i organizacijskih mjera te mjera tehničke i fizičke zaštite. Isto tako, djelatnici su upoznati i sa sustavom e-Policija koji im omogućava da u slučaju kada prijete „sumnjivo“ ponašanja, korištenjem odgovarajućih aplikacija za tzv. pametne telefone to odmah dojave policiji slanjem fotografija ili snimki na portal MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Riječan.in.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo