Plavci u akciji / 'Možda već imamo rekordera, napuhao je 2,4 promila', policija u lovu na blagdanske pijanice za volanom

Gost RTL-a je rekao da je istina da ove godina ima manje pirotehnike na ulicama, posebice petardi. Obećao je daljnji pojačani nadzor pijanih vozača

24.12.2021.
18:56
VOYO logo

Da bi umanjili rizik od novih prometnih nesreća tijekom božićnog vikenda, policija je već od večeras u lovu na alkoholizirane slavljenike. RTL Danas je provjerio kako je to na jednoj od najprometnijih zagrebačkih avenija.

S obzirom na tro da će po odluci stožera ugostiteljski objekti raditi iza ponoći, za očekivati je da će policija imati više posla s vozačima, a više o tome ispričao nam je pomoćnik načelnika II. postaje prometne policije Zagreb, Goran Medić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na najavljene blagdane i produljenje rada ugostiteljskih objekata mi smo se pripremili, do sada već imamo rezultata u smislu vozača koji su kršili propise o vožnji u alkoholiziranom stanju, možda imamo rekordera već za sada, napuhao je 2,4 promila, a vidjeti ćemo kako će ići dalje", kazao je Medić.

Image
SAMO STRPLJIVO /

Prometni kaos na zagrebačkoj obilaznici zbog prometne nesreće. Vozi se usporeno u koloni od 17 kilometara

Image
SAMO STRPLJIVO /

Prometni kaos na zagrebačkoj obilaznici zbog prometne nesreće. Vozi se usporeno u koloni od 17 kilometara

Upitan o nesreći koja se jučer dogodila u zagrebačkom kvartu Vrapče, Medić odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što mogu reći je da smo i mi koji to svakodnevno gledamo zatečeni okolnostima koje su prethodile prometnoj nesreći u smislu krajnje grubog kršenja propisa. U toj nesreći su tri osobe teško ozlijeđene. Nismo mogli provesti alkotestiranja, no uzeti su uzorci krvi i urina koji će dati odgovore na upitnike koji postoje oko eventualne alkoholiziranosti."

Medić je rekao kako će policija vršiti nadzor na svim prometnicama koje su se ranije pokazale problematičnima u smislu prekršaja ina kojima se događa najviše nesreća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveći dio posla se odnosi na lakše prometne nesreće koje su dio pojačanog prometa, odnosno gužvi", kaže.

Rekao je kako je istina da ove godina ima manje pirotehnike na ulicama, posebice petardi, te kako je to rezultat policijskih akcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svih ranijih godina smo poduzimali razne preventivne aktivnosti za koje smatramo da su dale rezultate, upotreba pirotehnike je vidljivo manja, međutim nastavljamo s istim aktivnostima kako bi bila još manja i naravno sa represivnim aktivnostima za one koji će kršiti propise", poručuje Medić.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike