Vozač u istražnom zatvoru / Policija potvrdila: Identitet svih žrtava iz 'autobusa smrti' je utvrđen

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Inače, u DORH-u sumnjaju da je umor vozača bio uzrok nesreće, navodno nije držao dovoljan razmak od ruba, zbog čega je autobus na kraju izletio s ceste

28.7.2021.
8:51
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Vozač kosovskog autobusa predan je u zatvor u Požegi, a utvrđen je identitet svih desetero stradalih osoba u nesreći koja se dogodila u nedjelju na autocesti kod Slavonskog Broda, izvijestila je u srijedu brodsko-posavska policija.

Sudac istrage proveo je u utorak prvo ispitivanje 52-godišnjaka, a potom mu je rješenjem odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Istog dana, okrivljenik je predan u zatvor u Požegi, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, ističe Policijska uprava, bitno je napomenuti da je za svih deset poginulih osoba utvrđen identitet. U toj je prometnoj nesreći 45 osoba, ozlijeđeno, 15 teško, a 30 je zadobilo lakše ozljede.

Policija vozača sumnjiči za počinjenje prometne nesreće, jer se nije kretao voznom trakom, te je vozilom zahvatio travnatu površinu nakon čega je došlo do prevrtanja autobusa. Za to je kazneno djelo predviđena kazna do 15 godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik 52-godišnjeg vozača autobusa, u RTL-u Danas komentirao je:

"To se pojavilo u eteru kao dezinformacija i ona je netočna. Ništa za sada nije rekao. Ne bih govorio o načinu na koji ćemo se braniti. Prerano je, gospodin je potresen tragedijom i za sada je šutio", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavasović Visković komentirao je i može li Kosovo preuzeti kazneni postupak protiv vozača na sebe te kazao da su se na teoretskoj razini takve stvari događale u prošlosti.

Image
LJUBO PAVASOVIĆ VISKOVIĆ /

'Dezinformacija je da je vozač rekao da je zaspao za volanom i da je otprije poznat policiji'

Image
LJUBO PAVASOVIĆ VISKOVIĆ /

'Dezinformacija je da je vozač rekao da je zaspao za volanom i da je otprije poznat policiji'

"Bilo je nekoliko nesreća gdje su zemlje odakle je bilo i okrivljena osoba i žrtve preuzele kazneni postupak. Ne znam ima li Hrvatska u ovom trenutku s Kosovom ugovor takve vrste. To je opcija koja je na stolu, vidjet ćemo se hoće li se to dogoditi", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo