POTRAGA JOŠ TRAJE / Policija nestanak Splićanina Ante Zovka istražuje kao ubojstvo

Image
Foto: Facebook

Pretražene su stambene i poslovne prostorije osobe koja ga je zadnja vidjela, a radi se o vlasniku tvrtke za prodaju automobila

8.6.2017.
16:04
Facebook
VOYO logo

Prošlo je 14 dana otkako je u Makarskoj zadnji put viđen 46-godišnji Ante Zovko iz Lokvičića s prebivalištem u Splitu, a obitelj još uvijek nema nikakvo saznanje gdje bi mogao biti i što se uistinu s njim dogodilo. Policija u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu provodi opsežno kriminalističko istraživanje jer se sumnja da je Zovko ubijen, piše Slobodna Dalmacija.

Tako su tijekom utorka pretražene stambene i poslovne prostorije osobe koja ga je zadnja vidjela, a radi se o vlasniku tvrtke za prodaju automobila u Makarskoj, a isto tako automobil koji koristi policija je izuzela i poslala u Centar za krim-vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu kako bi ga forenzičari detaljno pregledali i utvrdili ima li bilo kakvih tragova koji bi ukazali na to da je nestali na bilo koji način ozlijeđen u vozilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se spominje jedan od razloga zbog kojeg je vlasnik tvrtke za prodaju automobila očito na vrhu popisa sumnjivih osoba jest i to što je nestalom Zovku, koji se bavio preprodajom automobila visoke klase, dugovao određeni iznos novca, a navodno se radi o svoti od nekoliko tisuća eura. No, nije Zovko jedini kome je dugovao novac. 

vlasnik tvrtke je nekoliko puta mijenjao iskaz tijekom kriminalističke obrade. To je na društvenim mrežama potvrdila i objava jednog člana obitelji nestalog Zovka:"najvažnije da se vrati svojoj kući. I da, odgovorit ću vam i na drugo pitanje, baš čovjek koji ga je zadnji vidio lagao je ne jednom nego više puta". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zovko je zadnji put viđen 26. svibnja oko 15 sati u Makarskoj. Došao je to jutro u bijelom vozilu VW Up čiji je vlasnik upravo čovjek s kojim je cijelog dana bio. U trenutku nestanka bio je odjeven u majicu kratkih rukava i plave traperice. Po opisu objavljenom na MUP-ovoj stranici Nestali.hr visok je oko 180 centimetara, srednje građe i kestenjaste ravne kose.

Obitelj je zadnji kontakt s njim imala oko 15 sati kad je nazvao brata i govorio mu o nekom Golfu 4 za kojeg razmišlja hoće li ga kupiti. Navodno se trebao vratiti po taj auto u krug tvrtke u Makarskoj, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo