Policajac kleči na ženi koja vrišti. I sve je po zakonu?

Portal Aktual.hr prije nekoliko dana objavio snimku brutalnog policijskog postupanja koje se dogodilo u centru grada pred dvadesetak svjedoka.

9.3.2012.
15:52
VOYO logo

Dogodilo se to u noći sa subote na nedjelju, oko dva sata ujutro, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Prema tvrdnjama svjedoka čije je izjave zajedno s podacima uzeo tjednik, djevojka i mladić izašli su mirno iz kasina, kada su ih zaustavila četvorica policajaca i zatražila od njih osobne iskaznice.

Policajci su zatim i mladića i djevojku srušili na pod, a djevojka je počela vrištati od bolova jer joj je policajac zavrnuo ruku, a koljena pritisnuo o njezina prsa. Druga dva policajca napala su mladića koji je mirno stajao i nije pokazivao znakove nasilnog ponašanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za policiju sve je bilo po zakonu

Nekoliko svjedoka za tjednik je potvrdilo kako nije bilo nikakvog razloga za ovakvo nasilničko ponašanje. No, hrvatska policija očito ima nešto drugačije kriterije.

Nakon provedene unutarnje kontrole za Danas.hr su kazali kako je Odjel za zakonitosti postupanja utvrdio kako je ovo postupanje bilo zakonito, a kako nam je objašnjeno, mladić i djevojka uhićeni su zbog remećenja reda i mira. "Vrijeđali su policijske službenike i galamili su", rečeno nam je iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladić i djevojka privedeni su u policijsku postaju gdje su prekršajno obrađeni, nakon čega su pušteni na slobodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo