doživljajI SA Dubrovačkog zimskog festivala /

Pola grada je negodovalo, a njih dvoje napravilo odličnu reklamu Dubrovniku (FOTO)

Image
Foto: Uncontained life

'Božić u Dubrovniku je magičan', napisali su i u to se uvjerili zaljubljenici u putovanja Hillary i Justin iz Kalifornije koji su svoje doživljaje za vrijeme trajanja Dubrovačkog zimskog festivala podijelili na svojoj web stranicie 'Uncontaind-life'.

18.1.2016.
14:48
Uncontained life
VOYO logo

Zajedno su od 2007. godine proputovali Ujedinjeno Kraljevstvo, Meksiko, Tajland, Indoneziju, Hong Kong, Kinu, Južnu Koreju, Skandinaviju, Filipine, Srednju i Zapadnu Europu, Italiju te su na kraju završili na Balkanu. Za iduću godinu planiraju posjetiti Španjolsku i  Portugal. Svako svoje putovanje detaljno opisuju i fotografiraju, a u Dubrovniku su za blagdane imali dovoljno materijala.

Kako pišu na svojoj stranici, oduševilo ih je puno toga, i definitivno im nije žao što su došli u strani grad tijekom božićnih blagdana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad je tada svijetlio blagdanskom rasvjetom, jele su se kobasice i pilo vino, te su domaći vodili žustre rasprave oko kućica na Stradunu. Jedni su bili oduševljeni njima, drugi su se zgražali, dok je trećima bilo svejedno.  Hillary i Justin su se oduševili.

Njima je bilo svejedno što Žana Baća smatra da kućice narušavaju 'vizualni sklad' povijesne jezgre, što Andra Vlahušića boli briga što konzervatori misle. Oni su doživjeli Božić i to im je jedino bilo važno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo njihovi pet razloga zbog kojih su se zaljubili u božićni Dubrovnik.

Na prvom mjestu je naravno, Stari Grad.  Oduševila ih je njegova ljepota, a sa svjetlom tisuća svjećica osjećali su se kao u bajci.

'Dubrovnik je najomiljenija hrvatska destinacija. Ne samo da  je pod zaštitom UNESCO-a, već je među najbolje očuvanim srednjovjekovnim gradovima u svijetu, napisali su autori stranice.

Drugo mjesto zauzela je 'raskoš'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovačke drevne kamene zgrade i ulice su ugodne tijekom cijele godine, iako ljetne vrućine i turističke gužve mogu biti brutalne. Ali zimi ima ljepotu od koje zastaje dah. 

Što ih je još oduševilo u Dubrovniku pročitajte OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo