'Poigrali' se novčanicom od 1.000 kn, pa naljutili HNB

Jedan izborni letak itekako je ovih dana naljutio odgovorne u Hrvatskoj narodnoj banci.

11.11.2011.
12:19
VOYO logo

Ruža Tomašić, slažu se mnogi, otisnula je najoriginalniji izborni letak, no on se nikako nije svidio Hrvatskoj narodnoj banci.

Naime, na licu izbornog letka otisnuta je novčanica od 1.000 kuna, a na naličju se nalazi slika Ruže Tomašić s pitanjem: "Kad ste zadnji put vidjeli Starčevića?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog takve promocije Tomašić je dobila pisanu opomenu HNB-a u kojoj stoji da su oni nositelji svih imovinskih autorskih prava na dizajn novčanica kune, te je upozoravaju da će ako ne prestane s izradom letka "biti prisiljen poduzeti raspoložive pravne radnje radi zaštite autorskih prava...". Za stopiranje izrade letka dali su joj sedam dana, piše Večernji list.

'To je prekršaj'

"Prestanite sa svakim daljnjim korištenjem izgleda novčanice od 1.000 kuna, te se suzdržite od bilo kakve reprodukcije ili imitiranja novčanica kuna, to je prekršaj", piše u pismenoj opomeni koju je poslao Boris Raguž, direktor Direkcije Trezora HNB-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narodna banka piše Ruži Tomašić da je HNB nositelj svih imovinskih autorskih prava na dizajn novčanica kune, te joj daje rok od 7 dana da prestane s izradom letka. u protivnom, HNB će "Biti prisiljen poduzeti raspoložive pravne radnje radi zaštite autorskih prava...".

Stranka više neće naručivati nove količine spornih letaka, no deseci tisuća letaka već su podijeljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo