SPEKTAKULARNI PRIZORI / Pogledajte kako izgleda vožnja iz kabine pilota akro skupine 'Krila Oluje'

Opet su na okupu i opet su oduševili. Akrobatska skupina Hrvatskog ratnog zrakoplovstva nakon odlaska dijela pilota u Katar popunila se novima kadrovima i pokazala što zna u zračnoj luci Zemunik

27.5.2015.
18:45
VOYO logo

Dok vise naglavačke i pilotiraju na par metara udaljeni jedni od drugih, izvode "Dvostruko ogledalo" - omiljeni manevar publike koji u svijetu izvodi još samo jedna akro skupina. Nova postava Krila Oluje svladala ga je nakon samo par mjeseci obuke.

"U roku od ta dva mjeseca oni su bili spremni napraviti gotovo kompletan program u odnosu na onaj program koji je rađen prijašnjih godina. Naravno, neka dva-tri najteža elementa će morati pričekati određeno vrijeme s obzirom na njihovu mladost", kaže pilot i vođa akroskupine Krila Oluje pukovnik Damir Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz vođu skupine, bivšeg člana Krila Oluje - tu su četiri nova akro pilota, a uskoro će im se pridružiti još jedan, pa će skupina ponovno biti šesteročlana.

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Krila Oluje

"Postati pilot takve grupe, to je nešto što je vrh što ja mogu raditi u ovoj eskadrili. Ja sam inače ovdje nastavnik letenja, mi letimo svakodnevno, ali ovo je jedan izazov koji sam jednostavno htio vidjeti mogu li ja to", kaže pilot Krila Oluje natporučnik DarkoBelančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam se ponosno. Drago mi je zbog svih članova grupe. Uložili smo puno truda u ovako kratkom vremenu i nadam se da smo uspjeli učiniti nešto što će i drugima pričiniti zadovoljstvo", rekao je pilot Krila Oluje satnik Ivan Anđić.

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Krila Oluje

U deset godina karijere Krila Oluje uspjela su ući u vrh svjetskog akroletenja. Nedavni kolektivni odlazak stare postave za bolje plaćenim poslom u Katar bio je šok, ali i još uvijek nezaobilazna tema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovi akrobatski letači već jesu nastavnici letenja u Eskadrili aviona koja u Zemuniku temeljno školuje sve hrvatske vojne pilote - kojih je sve manje u Oružanim snagama. 

Napredak u karijeri kolegama su simboličnim preletom MIG-a čestitali i kolege iz borbene eskadrile. Pred ovim letačima sada su novi izazovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo