NOVI HIT /

Počeo lov na svjetske ulagače: predstavljen prvi hrvatski pametni novčanik

U Hrvatskoj je predstavljen pametni novčanik, jedinstven na svjetskom tržištu! Ne vrijedi ga ukrasti.

13.6.2017.
18:30
VOYO logo

Lov na svjetske ulagače je počeo! Predstavljen je prvi hrvatski pametni novčanik. Inovatori kažu da se radi o najsigurnijem proizvodu za čuvanje novca i kartica u svijetu. U njega je ugrađen softver koji sprečava bežičnu krađu podataka sa bankovnih kartica. Osim što čuva svoj sadržaj pametni novčanik čuva i sam sebe.

"Novčanik je spojen bluetoth tehnologijom na pametni telefon i čim se udaljite od njega on to prepoznaje i onda vas alarmira ili zvukom na novčaniku samom ili porukom i zvučnom melodijom na uređaju a ujedno ima i akcelatometar ili žiroskop koji detektira pomak u prostoru i onda ako vam novčanik ispadne isto vas alarmira da vam se dogodila nekakva situacija" objašnjava poduzetnik Ladislav Jurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pametni novčanik je  isključivo hrvatski proizvod. Inovatori kažu da slični novčanici u svijetu nemaju tako naprednu elektroniku i senzore poput njihovog.

A pametni novčanik je klasične veličine i težine kao i običan novčanik, ali ima još jednu mogućnost a to je da prepozna koja je novčanica lažna a koja nije pomoću led lampi koje su ugrađene ovdje u ove rupice". A ova pamet ima i cijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijena je 119 dolara, ali kroz kampanju ovu u Kickstarteru će biti 89 dolara" kaže Ladislav Jurić. Hrvatski pametni novčanik, koji je tehnološki iskorak na svjetskom razini, razvio je tim od nekoliko ljudi bez ikakve velike korporativne infrastrukture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo