POTPUNI KAOS NA CESTAMA: / Između Lučkog i Rugvice kolona duga 26 kilometara, na granicama se čeka satima

Image

Predbožićni je vikend pa je i bilo za očekivati da će na cestama nastati gužve.

23.12.2017.
11:56
VOYO logo

Uklonjena su vozila iz prometne nezgode na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 45.+500 km u smjeru istoka, no zbog pojačanog priljeva vozila još se vozi usporeno između čvora Lučko i naplatnih postaja Zagreb istok. Kolona je duga oko 26 km.

Image
Foto: hak.hr

Na graničnom prijelazu Bregana zbog vrlo gustog prometa i pojačanog nadzora slovenske granične policije sa slovenske strane čekanja za osobna vozila prema Republici Hrvatskoj su oko 3 sata, a kolona u Sloveniji je oko 16 kilometara, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog gužve na graničnom prijelazu Tovarnik osobna vozila se preusmjeravaju na granični prijelaz Ilok.

Pojačan je promet na pojedinim graničnim prijelazima s BiH na izlazu iz Hrvatske te na GP-ima Macelj, Bregana i Lupinjak sa Slovenijom na ulazu. Na pojedinim graničnim prijelazima zbog gustog prometa moguća su i duža čekanja od naznačenih pa HAK vozače poziva na strpljenje i razumijevanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačan je autobusni promet na GP Macelj u oba smjera, na GP Bregana na ulazu te na GP Bajakovo na izlazu HAK upozorava na moguća duža čekanja na prelazak granice.

Zbog pojačanog izlaza vozila na GP Bajakovo zatvorena je zaustavna traka od PUO Spačva do GP Bajakovo do daljnjega. Zaustavna traka služi za prolazak žurnih službi, izvješćuje HAK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radovi na cestama

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova):

DC75 u Karigadoru, Taru i na dionici Vodnjan – Pula, DC206 Hum na Sutli-Kostel, DC300 Umag-Finida (radovi na kružnom raskrižju Marketi u Umagu), DC502 Smilčić-Pridraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

DC1 na dionici Točak-Hrvatski Blagaj; DC2 u Vukovaru u Ulici Priljevo; Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestima Murvica Gornja, Slano i Klek, od mosta Bistrina (DC8) do raskrižja sa DC414 za Pelješac, kod raskrižja za groblje Dubac i u mjestu Lozica; DC27 na mostu Obrovac i u naseljima Budak i Stankovci; DC32 kod mjesta Smrečje (kod Čabra); DC46 Đakovo-Budrovci; DC66 Pula-Most Raša u naselju Marčana; DC206 Valentinovo-Krapina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zimski uvjeti i voda na kolniku

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama u Lici:

ŽC3203 Dobroselo-Srb; ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac; te sve ostale županijske i lokalne ceste na području Donjeg Lapca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog vode na kolniku zatvorene su:

ŽC5904 Korenica-Mihaljevac, ŽC3275 Stankovac- Slana u mjestu Donje Jame ŽC3231 u mjestu Šibine, ŽC3253 Košutarica-Mlaka, nerazvrstana cesta između mjesta Povelić i Ruševac (područje Koprivnice), zbog oštećenja mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo