dio povučen iz eu fondova / Počela obnova zagrebačkih studentskih domova: projekt vrijedan 285 milijuna kuna

Počeli su pripremni radovi obnove zagrebačkih studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno naselje. Projekt rekonstrukcije vrijedan je 285 milijuna kuna, a od toga će 230 milijuna biti pokriveno novcem iz europskih fondova

20.8.2015.
19:11
VOYO logo

Masovno čišćenje svih paviljona u zagrebačkim studentskim domovima Cvjetno naselje i Stjepan Radić. 

Sav stari namještaj i ostalo odnosi se, a do kraja ovog tjedna ništa neće ostati unutar ovih zidova. Istovremeno osiguravaju se i sve lokacije na kojima se od ponedjeljka počinju dizati skele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka soba se temeljito rekonstruira na način da se rekonstruiraju stropovi, podovi, zidovi, kompletan namještaj, sve instalacije, uvodi se bežični internet", pojasnio je voditelj projekta Damir Ivšić.

Novo ruho, obećavaju građevinari, trebalo bi biti gotovo za točno 114 dana. Vrijednost radova je 285 milijuna kuna, no po završetku, država će povući natrag 230 milijuna iz EU fondova, a ministarstvo znanosti i fond za zaštitu okoliša pokrivaju ostatak. Izvođač - tvrtka Projektgradnja u vlasništvu Agrokora odabrana je na regularnom javnom natječaju, uvjeravaju nadležni. Od šest ponuda, njihova je, kažu, bila najjeftinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj je tad u početku bio daleko najjeftiniji, jer bilo je ponuda koje su išle i 70 i 90 posto iznad procjenjene vrijednosti, što je nevjerojatno, a ovaj izvođač je jedini bio 20 posto iznad, i mi smo elegantno išli s onim tko je najjeftiniji", rekao je Pejo Pavlović, sanacijski upravitelj Studentskog centra.

Da nije bilo pogodovanja, kažu, potvrdili su i strogi europski birokrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog radova čak četiri i pol tisuće studenata neće imati smještaj u domu, a ministar obrazovanja odgovara na kritike da će s 400 kuna subvencije oni teško naći privatni smještaj u Zagrebu.

"Problem njihovgo smještaja i nije toliki koliki se želi prikazati jer će jedan dio tu našu subvenciju iskoristiti za putovanje, a drugi dio će se snaći nekako", kazao je Vedran Mornar, ministar obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji put kada su ovi domovi obnovljeni, 1987 za Univerzijadu, simbolično, i ovaj puta obnavljaju iz istog razloga. Cijeli projekt dio je priprema za euopsku univerzijadu koja se u Zagrebu održava u srpnju iduće godine.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo