drugačije viđenje / Pobuna u Varaždinu: Građani stali ispred kamiona, a pale su i teške riječi. Sve zbog rušenja stabala

Image
Foto: Varaždinski

Situacija je poprilično eskalirala te je došlo do žestoke prepirke s predstavnikom izvođača radova.

19.2.2021.
14:03
Varaždinski
VOYO logo

U Varaždinu u Trakošćanskoj ulici traje pobuna zbog rušenja breza. Naime, nakon što su prije nekoliko dana započeli radovi na izgradnji parkirališta građani su se pobunili i tvrde kako je to dio to plana povećanja broja parkirnih mjesta u tom dijelu grada te kako je odlučeno je da će se manjak nadoknaditi radovima u Trakošćanskoj, koji uključuju i rušenje 45 godina starih breza.

Iz Grada pak poručuju kako ruše breze jer to drveće uzrokuje alergije. No dio stanara, uglavnom umirovljenika, u petak ujutro su stali pred bagere nastojeći spriječiti radnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija je poprilično eskalirala te je došlo do žestoke prepirke s predstavnikom izvođača radova. Tako su pale riječi: "Ma nisam ja tvoja budala…".

Iz Grada Varaždina već su ranije poručili  kako je proširenje parkiranja dogovoreno sa svim predstavnicima stanara te kako je projekt dobio sve potrebne suglasnosti. Gradski SDP-ovci su još u četvrtak održali konferenciju za medije  te kandidat za gradonačelnika Neven Bosilj i kandidat za njegova zamjenika Miroslav Marković istakli su da je zbog pogodovanja privatnom koncesionaru gradonačelnik pokrenuo uklanjanje zelenih površina u Trakošćanskoj", piše Varaždinski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gradskoj upravi pak tvrde kako su obavili razgovor sa stanarima te pribavili njihove privole, ali i sve potrebne dokumente i suglasnost Policijske uprave varaždinske te naglašavaju kako će zbog toga srušiti svega dva stabla, ali i posaditi osam novih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo

Još iz rubrike