Trpe godinama /

Pobuna u Blatu zbog smeća: tik uz zagrebačku Arenu veliko smetlište, građanima prekipjelo

'Ne priliči ni gradu ni gradskoj četvrti da imamo ilegalno odlagalište. Možete vidjeti tamo opasnog otpada, ulja i svega ostalog sto nesavjesni građani bacaju', kazao nam je Davor Tomaško, vijećnik mjesnog odbora Blato

14.1.2018.
19:27
VOYO logo

Stanovnici naselja Blato smještenom tik uz zagrebačku Arenu na nogama. Njihova četvrt se zbog sve većeg broja posjetitelja, neredovitog odvoza smeća, ali i ilegalnih odlagališta pretvara u veliko smetlište na rubu metropole. Godinama to trpe, a sada im je dosta.

Gomila smeća. Od kućanskog namještaja do građevinskog materijala. Ilegalna odlagališta otpada nalaze se u neposrednoj blizini zagrebačke Arene koja je ovih dana u središtu pozornosti, ali i lukszunih vila i golf terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nalazimo se 500 metara od Arene na rubu vraniteljskog naselja i mislim da ovo ne priliči ni gradu ni gradskoj četvrti da imamo ilegalno odlagalište. Možete vidjeti opasnog otpada, ulja, i svega ostalog sto nesavjesni građani bacaju", ističe Davor Tomaško, vijećnik mjesnog odbora Blato.

S ovim problemom bore se već godinama, ali posljednjih tjedana stanje je kažu, alarmantno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sramota prvenstveno za Grad Zagreb onda na niže da se na kilometar, dva, tri od Arene gdje se održavaju prvenstva gomila toliko smeće", kazao nam je Boris Zrnc, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Blato.

Strpljenje više namaju. "Naravno da me ljuti, ali nadam se da će se to uskoro riještiti." Imamo smeća ali i ilegalih odlagališta trebalo bi kaznjavati te sto to dovoze", ističu građani.

Mještani su kucali na sva gradska vrata. "Ne znamo kome da se obratimo...bili smo kod komunalnih rada, gradske četvrti i Grada", kazao nam je Boris Zrnc, predjsednik Vijeća mjesnog odbora Blato

Unatoč ovim prizorima, iz Čistoće tvrde da se smeće odvozi po planu. "Djelatnici Čistoće redovito odvoze otpad na području čitavog grada. Ukoliko postoji eventualnih problema, broj pozivnog centra  Zagrebačkog Holdinga dostupan je za prijave takvih situacija 0-24 te se one u najkraćem roku rješavaju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok oni ne reagiraju, ova slika putuju u svijet jer brojni turisti borave u tom dijelu grada zbog rukometnog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo