POBUNA HDZ-ovca PROTIV ŠEFA: / Plenković pod paljbom zbog Istanbulske konvencije, brani ga Njonjo

Image
Foto: N1
10.3.2018.
12:43
N1
VOYO logo

Dio HDZ-a nezadovoljan je najavom ratifikacije Istanbulske konvencije

U Velikoj Gorici obilježava se 28. godišnjica osnutka HDZ-a u tom gradu, a tom je prilikom Mirko Matić iz velikogoričkog HDZ-a šefu stranke i premijeru Andreju Plenkoviću poručio da je 'Istanbulska konvencija protuprirodna kao i slični zakoni' te da je 'HDZ demokršćanska stranka'.

Jandroković smiruje strasti

Gordan Jandroković se također obratio okupljenima te izjavio: 'Moramo voditi računa da niti jednom svojom izjavom ne dovodimo vladajuću koaliciju u pitanje. Prvo razum, onda srce', rekao je Jandroković. Obratio se i oporbi, rekavši kako se 'kao politička alternativa nude ljudi koji samo znaju tražiti stanke u Saboru i blebetati pet minuta', prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupljenima se obratio i Plenković koji je izjavio kako je retorika ranijih lidera SDP-a pridonosila podjelama.

'Pročitajte konvenciju'

'U vrijeme Tuđmana zbog politike pomirbe ostali smo bez suočavanja s prošlošću. Pročitajte dokument Vijeća', rekao je. Osvrnuo se i na Istanbulsku konvenciju: 'Rasprava o Istanbulskoj konvenciji je dovela do ideološke rasprave. Taj dokument izrađivan je u vrijeme HDZ-ove Vlade i radili su ga naši stručnjaci Dokument pomaže zaštiti od žena od nasilja, a brojevi nisu ohrabrujući', rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio je kolegi Matiću: 'Kolega Matiću, pročitajte Istanbulsku konvenciju. Pozivam sve članove HDZ-a da postupe racionalno. To nije tema u koju idemo zbog oporbe i koalicijskih partnera već zaštite žena i tu sam sasvim jasan', rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo