PLENKOVIĆEVA VEĆINA SE LAGANO TRESE ZBOG IZJAVE O NDH: / Uključio se i Branimir Glavaš: 'Vrijeme je da se Pupovac konačno makne'

Image
Foto: Pixsell

Branimir Glavaš smatra da bi politiku SDSS-a trebali krojiti mlađi članovi stranke i pita se zašto Pupovac stavlja znak jednakosti između Hrvatske i NDH

6.9.2019.
9:25
Pixsell
VOYO logo

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i premijer Andrej Plenković nalaze se pod sve većim pritiskom zbog spornog Pupovčevog intervjua u kojem je Hrvatsku usporedio s NDH. HVIDRA prijeti hlađenjem odnosa s HDZ-om ako SDSS ostane u vladajućoj koaliciji, reagirali su biskupi i sama Vlada, a predsjednik HSLS-a Darinko Kosor jučer je najavio da će napustiti koaliciju ako se Pupovac ne odrekne te izjave.

Image
BISKUPI KOMENTIRALI PUPOVČEV INTERVJU: /

'To nije istina. Njegove izjave unose nemir među hrvatske građane i šire nepovjerenje'

Image
BISKUPI KOMENTIRALI PUPOVČEV INTERVJU: /

'To nije istina. Njegove izjave unose nemir među hrvatske građane i šire nepovjerenje'

Novi sastanak

Očekuje se novi koalicijski sastanak, na kojem bi Pupovac trebao izvijestiti partnere o stavovima SDSS-a, u skladu sa zaključkom Predsjedništva stranke, a Kosor, pak, zatražiti njegovo objašnjenje sporne izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To što je Pupovac Hrvatsku, a onda i Vladu i parlamentarnu većinu kojoj pripada usporedio s NDH, bilo je apsolutno pogrešno. Na prvom koalicijskom sastanku on mora nama partnerima, a onda i hrvatskoj javnosti, pojasniti je li to stvarno mislio. Ako stvarno to misli, što ja još ne znam, jer nisam to čuo od njega, onda mi ne možemo više biti partneri, to je mišljenje HSLS-a. NDH je bila zločinačka država i ako netko nas optužuje da smo Vlada u takvoj državi, s takvima ne možemo biti u koaliciji", izjavio je Kosor u razgovoru za N1.

HDSSB traži ispriku

U cijeli se slučaj uključio i predsjednik HDSSB-a, Branimir Glavaš, koji s Kosorom dijeli saborski klub, javlja Novi List i piše kako i on smatra da je Pupovac dužan objasniti svoj istup te dodaje da mu SDSS ne smeta kao koalicijski partner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo također zatražili Pupovčevu ispriku, a nje još nema. Očekujem stoga da se o tome raspravlja na koalicijskom sastanku i da nam Pupovac, ako dođe, kaže zašto stavlja znak jednakosti između Hrvatske i NDH. Nemam ništa protiv te stranke. Ali, vrijeme je da se Pupovac konačno makne iz politike i da mlađi članovi SDSS-a kreiraju stranačku politiku", ocjenjuje Glavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo