mediji iz srbije likuju /

Plenkovićev odabir pojedinih ministara izazvao bujicu bijesa među dijelom HDZ-ovih birača na društvenim mrežama

S odabirom ministarske ekipe, Andrej Plenković prkosi i desnom krilu HDZ-a

19.10.2016.
19:12
VOYO logo
Image
odjeci /

Srbijanski mediji o promjenama u novoj hrvatskoj vladi: 'Šut-karta za antisrpske ministre'

Image
odjeci /

Srbijanski mediji o promjenama u novoj hrvatskoj vladi: 'Šut-karta za antisrpske ministre'

Uz to što su sve najproblematičnije resore preuzeli ljudi s toga spektra, bez fotelja ostali su Miro Kovač i Zlatko Hasanbegović, čija je smjena i odabir nasljednice izazvao bujicu bijesa među dijelom HDZ-ovih birača na društvenim mrežama, ali i likovanje medija iz Srbije koji pozdravljaju potop kako ih nazivaju - antisrpskih ministara.

Još je sinoć glavna uzdanica desnog krila HDZ-a jasno dao do znanja što misli o Plenkovićevom potezu i svojoj nasljednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko sam i što sam u političkom životu je poznato, poznato je i što o tome misle pristaše i birači HDZ-a. Tko je i što je Nina Obuljen je također poznato, kojim krugovima pripada je također poznato", poručio je Zlatko Hasanbegović, tehnički ministar kulture.

Jutros pred Saborom transparent podrške Hasanbegoviću koji se u parlamentu nije pojavio. Istodobno, na društvenim mrežama udar na Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"…brzo ste potvrdili kome pripadate i tko je gazda, treba ispuniti želju neprijateljima, a ne narodu. Sramno i žalosno."

"…s ovim je ponizio cijelu HDZ-ovu bazu"

"Plenkoviću, poslan si na početak kraja HDZ-a, a s tim je i tvoj kraj."

U obranu Hasanbegovića stala je javno i Željka Markić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...micanjem iz vlade ministra s najviše preferencijalnih glasova koji je jedini, na institucionalni način krenuo rješavati korupciju u svom resoru - mandatar je dao potpuno novo značenje riječi - vjerodostojnost.

Bivši član HDZ-a volio bi u saborskom Klubu uz sebe i Branimira Glavaša vidjeti i neke nezadovoljnike iz desnog krila HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo ured, nećemo nikoga moliti, ne bih o imenima, ne znam jesu li u HDZ-u ili nisu. kad čovjeku savjest progovori onda morate slušat tu savjest", poručio je Željko Glasnović, saborski zastupnik iz dijaspore.

Za jednog od pet HDZ-ovih ministara koji su ostali na funkciji i u Plenkovićevoj vladi, o raskolu u stranci nema govora. 

"Ma ne, o tome nema ni govora. Mandatar ima pravo predložiti vladu, mi smo jučer imali raspravu na Predsjedništvu stranke, većina je podržala prijedlog mandatara, mislim da će to biti dobra vlada i očekujem, zapravo znam da neće biti nezadovoljnih u HDZ-u",  dodaje Oleg Butković, ministar prometa.

I neki analitičari očekuju da će se nezadovoljnici u HDZ-u primiriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uostalom vidjeli smo da se sada vraćaju u vladu oni koji su bili nezadovoljnici u nekim prethodnim vladama, ili koji nisu našli zajednički jezik s bivšim mandatarom, a danas su dobitnici. Isto tako, oni koji su danas nezadovoljni, možda očekuju da će biti dobitnici prilikom formiranja neke nove vlade", smatra Božo Skoko, politički analitičar.

Hasanbegović nema namjeru povući se u sjenu, a nastave li se pritisci s desna, mandatar će morati pokazati može li se s njima i dalje nositi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo