prozvao difamatore i demagoge / Plenković žustro nakon potvrđivanja ministara: 'Kažem odlučno 'ne' stigmatiziranju mene i moje Vlade'

Premijer se požalio da postoje 'interesne skupine i politički akteri koji žive na isključivosti i nemaju veze s faktima'

19.7.2019.
19:20
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković obratio se novinarima nakon što su saborski zastupnici potvrdili njegove nove potpredsjednike i ministre koje je predložio u širokoj rekonstrukciji Vlade. 

"Moja ključna poruka danas je bila da jemeni, mojoj Vladi i stranci predbacuje ljagu korupcije, pogodovanja ili bilo kakvih nepravilnosti. Kažem odlučno ne stigmatiziranju mene i moje Vlade", rekao je premijer Andrej Plenković nakon što su u Saboru potvrđeni novi ministri i potpredsjednici Vlade koje je predložio u rekonstrukciji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

"Svi ministri koji su se našli u javnom i medijskom kontekstu ili pod političkim optužbama za bilo kakvu sumnju u vezi bilo kojega aspekta koji se na njih odnosi, imaju prigodu razjasniti te situacije. U konačnici, ne oporbeni političari i politički protivnici, nisu ti koji će donositi sud je li netko nešto krivo napravio, nego će to raditi neovisne institucije. I to je bitna razlika između demagoga, difamatora, populista i ozbiljnih stranaka koje vode Vladu u interesu hrvatske države i hrvatskog naroda i ima rezultate u svim područjima kojima se bavimo", kazao je Plenković u izjavi novinarima u Saboru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požalio se da postoje "silnice, interesne skupine pa i politički akteri koji žive na isključivosti, netoleranciji i na platformama koje nemaju veze s faktima i istinom". 

"Upravo protiv takvih se politički angažiram i borim, a fokusiram rad Vlade i stranke na ono što je bitno za građane", kazao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo