pratite uživo sjednicu vlade /

Plenković zadovoljan kako je prošao Dan sjećanja: 'Nema resora koji se ne bavi Vukovarom'

'Radimo na inteziviranju svih radnji kako bi procesuirali ratne zločine', poručio je predsjednik Vlade

22.11.2018.
10:31
VOYO logo

Na početku sjednice premijer Andrej Plenković je rekao kako je zadovoljan kako je obilježen Dan sjećanja na žrtve Vukovara. 

"Sve je prošlo dostojanstveno. Posebno mi je drago da su svi resori dostavili izvješće koliko se radi na pomoći Gradu Vukovaru. Radimo na inteziviranju svih radnji kako bi procesuirali ratne zločine. Nema resora koji se ne bavi Vukovarom", naglasio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković se osvrnuo i na ulaganja Kine u vjetroelektranu. 

"Ulaganje iz Kine u vjetrolektranu od 156 megavata  i vrijednosti 156 milijuna eura je hvale vrijedan projekt". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovarali smo također s potencijalnim investitorom o ulaganjima u Uljanik. "Namjere su dobre, ali potrebne su dubinske analize kako bi se bilo tko upustio u takav poduzetnički poduhvat", naglasio je Plenković.

RANIJE:

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade je, između ostalog, Nacrt konačnog prijedloga zakona o Državnom inspektoratu te prijedlog odluke o osnivanju Radne skupine za pripremu rada Državnog inspektorata.

Na Vladi će se naći i konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o zaštiti potrošača, konačni  prijedlog  zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, prijedlog izmjena i dopuna Zakona o prostornom uređenju te Nacrt konačnog prijedloga zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu između Republike Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za Dodatno financiranje Projekata implementacije integriranog sustava zemljišne administracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednicu Vlade UŽIVO pratite na portalu Vijesti.hr i na našoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo