OTROVNE STRELICE / Plenković u Slavoniji ismijao Marasa: 'On je moj vjerni obožavatelj. Stalker koji me naviknuo pratiti'

Plenković bi trebao sutra još ići u Koprivnicu, Sisak i Bjelovar, a Restart koalicija razmišlja o otkazivanju zbog koronavirusa

25.6.2020.
20:06
VOYO logo

Kampanju su tijekom poslijepodneva nastavili i Plenković i Bernardić. Šef SDP-a i Restart koalicije u Samoboru, gdje je bio i naš Ilija Radić, a šef HDZ-a je na turneji Slavonijom gdje ga prati naš Boris Mišević.

''Nisu napravili ništa''

Skup je završen prije ljetnog pljuska koji je pogodio Samobor. Bio je to jedan netipičan skup koji priliči ovo neobičnoj 2020. godini. Naime, nije bilo mnoštva ljudi, tek šezdestak okupljenih kojima je listu za Sedmu izbornu jedinicu Restart koalicije predstavio prvu na toj listi Zlatko Komadina, kao i u Samoboru domaći Krešo Beljak, ali i pobunjeni protiv Bernardića, posljedni na listi Mihael Zmajlović. Okupljenima se energičnim govorom obratio i Davor Bernardić. Naglasio je posebno radna mjesta, zapošljavanje i gospodarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš na dan kada se premijer Plenković na današnjoj sjednici Vlade pohvalio svojim rezultatima vezano uza sve što je Vlada napravila za umanjivanje efekata koronakrize, Bernardić je govorom pokazao da ima posve drugu percepciju od premijera.

''Nisu napravili ništa, jer da su htjeli nešto napraviti, mogli su prihvatiti zakon koji omogućava poduzetnicima da ako postoji manji opseg posla za radnike, on zadržava radnike i istu plaću. A razliku do te plaće isplaćuje iz europskog programa SURE koji nam stoji na raspolaganju. No kako smo zadnji po iskorištavanju europskih sredstava, kako smo iskoristili tek 30 posto europskog novca, tako ni ovaj novac nisu bili u stanju iskoristiti'', kazao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra bi Restart koalicija trebala biti u 3. izbornoj jedinici, no u njihovom izbornom stožeru vrlo ozbiljno razmišljaju da ostale aktivnosti u kampanji otkažu zbog epidemiološke situacije.

Image
izborna kampanja /

Plenković odgovorio Bernardiću: 'Sigurna smo zemlja. Za razliku od njega, mi smo zadržali radna mjesta'

Image
izborna kampanja /

Plenković odgovorio Bernardiću: 'Sigurna smo zemlja. Za razliku od njega, mi smo zadržali radna mjesta'

Skupovi u korona-stilu

Andrej Plenković i Ivan Penava u Vukovaru se nisu sreli, ali u političkom smislu Plenković nakon odlaska Penave ipak očekuje pobjedu u 5. izbornoj jedinici.  Predsjednik HDZ-a rekao je kako očekuje osam mandata i za koju je složio mladu ekipu ministara, među njima su Aladrović, Banožić i Marić. Sam Plenković se prebacuje iz lika predsjednika HDZ-a u lik predsjednika Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela slavonska turneja zapravo su mali korona-stil skupovi. Plenković bi trebao sutra još ići u Koprivnicu, Sisak, Bjelovar, a preko vikenda u Gospić i Zagreb, i sve bi to trebala biti uvertira za jedan na jedan obračun s Davorom Bernardićem 29. lipnja u 20 sati na RTL televiziji. U jednom trenutku Plenković je odgovorio Gordanu Marasu koji je građane upozorio da bježe od njega "jer je opasan zbor koronavirusa".

''Ja znam da je on moj vjerni obožavatelj. Stalker koji je naviknuo mene pratiti. On je već imao jednu vježbu trčanja po saborskim hodnicima. Ja znam da on mene jako simpatizira i voli, tako da razumijem da se brine za mene i da bi htio da je meni što bolje. Ja ga lijepo pozdravljam i zahvaljujem na brizi, mom glavnom stalkeru, gospodinu Gordanu Marasu'', rekao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo