tko će u fotelju ministrice? /

Plenković u potrazi za ženama: neka imena već potvrđena, s kojima mandatar još kalkulira?

Lista žena o kojima razmišlja Andrej Plenković svaki dan sve duža

16.10.2016.
18:45
VOYO logo

Kako je Andrej Plenković najavio, prvo na RTL-u, a zatim i ponovio nekoliko puta, u Vladi će biti više žena.

Krojila je HDZ-ov gospodarski plan, vodila pregovore i bila rame uz rame s Plenkovićem od samog početka. Za Ivanu Maletić bilo je gotovo sigurno mjesto u Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo, sad ćemo se sjesti I razgovarati o tome", govorila je.

Međutim, nakon razgovora je – prva odustala. Zato od žena u vladi ne odustaje budući premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li imate već žena u ministarstvima? 

"Imamo ih više", ponavlja mandatar za sastavljanje Vlade.

Jedina koju smo vidjeli kako izlazi  iz HDZ-a je Martina Bienenfiled, šefica Zagrebačke turističke zajednice. Ali je lista žena o kojima razmišlja Andrej Plenković svaki dan sve duža. 

I saborsko I ministarsko iskustvo već ima Martina Dalić; uostalom HDZ je i napustila zbog neslaganja sa strujom od koje Andrej Plenković pere ruke. Još ne znamo za koji resor je u opticaju, ali znamo da je trenutačno u Sarajevu, pa sigurno nije bila na sastancima u vrhu HDZ-a; međutim – kad smo je kontaktirali, iako nije htjela dati izjavu – pitanje ju nije iznenadilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marija Pejčinović Burić za vanjske poslove, Dijana Zdravec za zdravstvo, Ivana Mrkonjić – o kojoj se nagađa da je prijedlog Vladimira Šeksa - za obrazovanje, a u vruće cipele ministra kulture, nakon Zlatka Hasanbegovića, mogla bi također stati žena. S jedne strane Bruna Esih, nova zvijezda desnog krila HDZ-a, a s druge Nina Obuljen Koržinek, bivša dužnosnica u HDZ-ovim vladama.

Bruna Esih danas je potpuno obacila nagađanja da ju je itko zvao i pitao da bude nova ministrica kulture, također je rekla kako ona previse podržava rad Zlatka Hasanbegovića i nikad ne bi stala na njegovo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali njegovu podršku ima, za razliku od Obuljen protiv koje su i na konstituirajućoj sjednici Sabora stali nezavisni Željko Glasnović i Zorica Gregurić iz koordinacije braniteljskih udruga te je povezivali s kriminalom u HAVC-u radi kojeg su podnijeli i kaznene prijave.

Iako dijelu javnosti ona zvuči kao dobar izbor; Obuljen nam s Malte javlja danas javlja da ju Plenković to još nije pitao. 

"Ako me ikad itko pita želim li preuzeti neku funkciju, odnosno jesam li spreman preuzeti, onda ću toj osobi odgovoriti o tome, ne bi stvarno javno spekulirala", poručuje.

"Ostajem pri onoj kad bude paket gotov, dobit ćete potpunu informaciju", jasan je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do tada nam ionako nije preostalo drugo doli spekulacije. Ipak, nerijetko se one pokažu - točne.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo