Kampanja za lokalne izbore /

Plenković: 'Stier nije rekao ništa novo, prihvatio je zaključke Predsjedništva kao i svi drugi'

'U ovoj fazi puštam sve parlamentarne stranke da se koncentriraju na lokalne izbore. O novim ministrima ćemo razgovarati nakon 21. svibnja'

17.5.2017.
14:35
VOYO logo

"Drago mi je danas u Otočcu podržati kandidaturu Darka Milinovića za ličko-senjskog župana. Uvjeren sam da će ostvariti sjajan rezultat i odnijeti pobjedu u prvom krugu. Želim podržati i Branimira Šutića, kandidata za gradonačelnika Otočca", započeo je Plenković obraćanje novinarima.

"Otočan je jedan od bitnih gradova u Lici. Program koji promoviraju i Milinović i Šutić govore o regionalnom razvoju Like, površinom najveće županije. Očekujem potvrdu snage HDZ-a na izborima ovdje u Ličko-senjskoj županiji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako komentirate izjavu Davora Ive Stiera i njegovu svojevrsnu kritiku na ono što ste vi odlučili?

"Davor Stier je moj prijatelj, moj kolega, zajedno smo donijeli odluku da pomognemo HDZ-u povratkom iz Europskog parlamenta i da dignemo vjerodostojnost stranke. Ostvarili smo na izborima. Davor obavlja izuzetno važnu dužnost. Još jednom, raskid suradnje između HDZ-a i Moste je isključivo odgovornost Mosta. I meni je isto tako žao, ali to je politička odluka, za koju naš dojučerašnji partner snosi punu političku odgovornost. Imali smo sličnu situaciju s ministrom Barišićem, tada Mostovi ministri i zastupnici nisu bili protiv. Ovo je isključivo odgovornost Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče izbora, Predsjedništvo HDZ-a je odlučilo o tri zaključka: kraj suradnje s Mostom, razgovor s drugim parlamentarnim strankama o rekonfiguraciji većine, te ukoliko to ne urodi plodom, da se ide na izbore. 

"Ne vidim ništa novo što je rekao kolega Stier u odnosu na zaključke Predsjedništva. I on je prihvatio te zaključke."

Novi ministri?

"U ovoj fazi puštam sve parlamentarne stranke da se koncentriraju na lokalne izbore. O tome ćemo razgovarati nakon 21. svibnja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izazovna je situacija u Zagrebu, mislite li da će Bruna Esih polučiti bolji rezultat od vašeg kandidata?

"Snažno podržavam Dragu Prgometa, koji je izvrstan kandidat. Profesor, liječnik, hrvatski branitelj, saborski zastupnik. ima sjajnu listu, sjajan program i moj je interes da naš kandidat ostvari što bolji rezultat. Prgomet će ostvariti sjajan rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga Franak još nije dobila vaš odgovor na svoja pitanja, zašto?

"Odgovor se priprema. Razgovarali smo s predstavnicima Udruge, znamo o kojim se temama radi, o fiksnoj i varijabilnoj kamatnoj stopi, o nalaženju rješenja za kreditne zadruge. U kontinuiranom smo dijalogu", zaključio je Plenković.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo