HDZ ĆE NA BANDIĆEV GUP PODNIJETI 15 AMANDMANA: / Tako je odlučio Gradski odbor na kojem se nisu pojavili neki važni članovi

Image
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Na sjednicu Gradskog odbora HDZ-a večeras nije došao zasad najozbiljniji Plenkovićev protukandidat na skorašnjim izborima za novog šefa stranke Miro Kovač.

5.2.2020.
18:01
Davor Puklavec/Pixsell
VOYO logo

Gradki odbor HDZ-a Grada Zagreba održao je sjednicu na kojoj je velikom većinom odlučeno da će biti uloženi amandmani na zagrebački GUP, javlja N1.

"Održana je sjednica Predsjedništva. Vidim da su već dijelom došle informacije do vas. Na sjednici je bilo glasovanje 10 naprema na 3 da idemo s amandmanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradski odbor HDZ-a glasovao je o prijedlogu Predsjedništva. 41 član je glasao za, 9 protiv, tri su se suizdržala od glasovanja. Idemo sa 15-ak amandmana", izjavio je Mikulić nakon sastanka.

Nema Kovača na sjednici

Na sjednicu Gradskog odbora HDZ-a večeras nije došao zasad najozbiljniji Plenkovićev protukandidat na skorašnjim izborima za novog šefa stranke Miro Kovač. Nije došao niti saborski zastupnik Domagoj Ivan Milošević, kojeg mnogi HDZ-ovci smatraju simpatizerom 'Tima alternativa', odnosno trojca Kovač-Penava-Stier. Nema niti Milijana Brkića, javlja Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenkovićev kompromis

Premijer i čelnik HDZ-a Andrej Plenković, čini se, odlučio je kupiti vrijeme kad je riječ o prijedlogu GUP-a zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, pisao je ranije danas Jutarnji.

Image
ZAGREBAČKI HDZ PODIJELJEN OKO PODRŠKE BANDIĆEVOM GUP-u: /

'Ovo je politička odluka, vidjet ćemo sve večeras...'

Image
ZAGREBAČKI HDZ PODIJELJEN OKO PODRŠKE BANDIĆEVOM GUP-u: /

'Ovo je politička odluka, vidjet ćemo sve večeras...'

Da se ide s amandmanima, potvrdio je ranije i sam Plenković nakon sastanka koji je održao u srijedu ujutro sa šefom zagrebačkog HDZ-a Andrijom Mikulićem i predsjednikom zagrebačke Skupštine Dragom Prgometom. Plenković je rekao kako je važno da odluku o GUP-u donese gradska organizacija te da mu je, s nacionalne razine, važno da je cijela procedura obavljena prema zakonu i da je ''GUP u skladu s višim planom''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijela je stvar zakonita, a političku odluku donijet će oni" - rekao je Plenković.

'Plenković želi mir u Saboru'

Izvori iz stranke navode za Jutarnji kako u gradskom HDZ-u postoje jaki otpori da se GUP podrži. Navodno su se i na sastanku s Plenkovićem čula različita mišljenja pa je tako, kažu neki od sugovornika, Mikulić zastupao stav da GUP-u treba reći ne, dok su Prgomet, šef saborskog Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić i ministar Tomislav Ćorić bili za to da se GUP prihvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković, navodno, ne želi nikakve trzavice u Saboru.

"Ovakve odluke ne treba donositi preko noći, ni preko koljena", rekao je sugovornik blizak šefu HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo