'no me interesa' stav i dalje / Plenković samouvjereno: 'Tresla se brda, rodio se miš. U Saboru ćete vidjeti jad i nemoć oporbe'

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

'Neću da nitko svojim mikroigrama promovira stranku u kojoj se nalaze loši gubitnici koji sada pokušavaju ušićariti nekoilko bodova na nečemu za što moja Vlada uopće nije kriva', poručio je Plenković

3.11.2017.
14:25
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak je sudjelovao u obilježavanju Dana Sveučilišta, gdje je komentirao prvu sjednicu Povjerenstva za Agrokor, a nije izostavio ni svoj stav o današnjem verbalnom sukobu između Mostovca Nikole Grmoje i HDZ-ovog veterana VladimiraŠeksa.

"Ajmo malo vratiti film nazad da cijeloj javnosti bude jasno zašto i u kojim okolnostima kreće Povjerenstvo. Referentni okvir Povjerenstva je napisao SDP početkom travnja ove godine. Tadašnji SDP-ovi čelnici se slikaju sa zeljem, čokoladom, izuzetno su kreativni rješavanjem najveće gospoodarske krize. Njihova sposobnost je na neviđenim razmjerima u Hrvatskoj pa i šire. Istovremeno Vlada uzima odgovornost, donosi poseban zakon, sprječava da tako veliki koncern uđe u okvir stečajnoga zakonodavstva, spriječi domino efekt, gospodarski tsunami... Ni vi mediji, koji sve ovo pratite, se ne biste ponašali kao da se ništa ne treba dogoditi. Rekao sam da se oporba danas u svojstvu glasnogovornika Ivice Todorića ponaša kao da javnost ima kolektivnu amneziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče hodograma Povjerenstva, ono ide upravo onako kako su kolege i gospoda iz SDP-a zamislili. Točka jedan - kako je nastao koncern. Pa onda idemo redom. Svi drugi koji će biti pozvani bit će kada za to bude vrijeme. Ne radi se o opstrukciji.

VIŠE PROČITAJTE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A to što gospoda iz SDP-a žele prodati javnosti znak jednakosti između HDZ-a i Ivice Todorića, to je njhov cilj. Morate shvatiti okvir. To je njihov okvir. Ja nemam ništa u svom džepu, dolazim kompletno čist, nekorumpiran, otvoren, tu sam da promijenim Hrvatsku na bolje. Neću da nitko svojim mikroigrama promovira stranku u kojoj se nalaze loši gubitnici koji sada pokušavaju ušićariti nekoilko bodova na nečemu za što moja Vlada uopće nije kriva", rekao je Plenković.

Plenković je komentirao i činjenicu da se još uvijek ne zna gdje je Ivica Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imate izjave ljudi koji se bave tim poslom. Ja sam to rekao na početku te priče i za razliku od ovih populista koji pokazuju jako malo odgovornosti za ono što je interes javnosti. Ovo je već četvrta inicijativa za nepovjerenje u manje godinu dana. Što mislite kakvi su efekti toga na sagledavanje kamatnih stopa? Što mislite kako gledaju financijska tržišta? Je li to dobro? Žele li ovi gubitnici koji će dugo ostati u oporbi jer nemaju rješenja, dobro državi ili ne. Stvar je općeg interesa hrvatskih građana, to je ono na čemu se ja vodim svaki dan. Ovo što radi ta skupina ljudi, odnosno neki njihovi članovi je jadno. Kada ovo dođe u Sabor vidjet ćete koliki je to jad i nemoć. Što se tiče onih koji se javljaju po blogovima, institucije koje su trebale nešto poduzeti, su to učinile."

'Tresla se brda, rodio se miš': Plenković ismijao Grmojinu konferenciju

Nikola Grmoja je danas predstavio dokumente koji, kako tvrdi, pokazuju da je Šeks znao da su se krediti koje je uzimao Agrokor nenamjenski trošili. Zatražio je da se zato Šeks pozove i pred povjerenstvo za Agrokor, no većina je to odbila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada imate situaciju u kojoj Most ide na varijantu ovoga što govori SDP. Koliko sam ja brzinski vidio, ispada da je ovo dokument koji je bio javno objavljen, ništa spektakularno. Koji je čini mi se napravljen na traženje potpredsjednika Vlade Vladimira Šeksa te onda proslijeđen institucijama. Da kažemo, tresla se brda, rodio se miš, to bi bio kompliment za onu konferenciju u devet ujutro", rekao je premijer.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo