'Biraj bolju budućnost' /

Plenković s mladim snagama HDZ-a predstavio program: 'Ako Most bude relativni pobjednik, neka Petrov bude premijer'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a je nakon predstavljanja programa za mlade rekao kako su otvoreni za suradnju s Mostom te da velika koalicija za njih nije opcija

22.8.2016.
11:31
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je s najmlađim kandidatima iz svake izborne jedinice na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma predstavio program za mlade "Biraj bolju budućnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni HDZ-ov cilj je smanjiti nezaposlenost među mladima, kao i manjak radne snage u nekim profesijama, te ih stambeno zbrinuti.

Kreativnost, inovativnost i sposobnost rješavanja problema - tri su načela na kojima je sastavljen program prema kojem, među ostalim, mladi do 35 godine ne bi plaćali doprinose na plaću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je nakon predstavljanja programa još jednom ponovio da nakon izbora neće biti suradnje s SDP-om.

"Urbi et orbi da velike koalicije neće biti, mi idemo po pobjedu", poručio je šef HDZ-a.

Plenković je komentirao i odnos HDZ-a i Mosta, iz kojeg stiže niz kritika na njegov račun. Upitan smetaju li ga te kritike, šef HDZ-a je rekao kako mu ne smetaju, ali da ne vidi zašto bi ga oni uopće kritizirali.

"Svi mogu izražavati svoje stavove. Ne vidim zašto bi Most trebao mene kritizirati, ja nemam opterećenje nesporazuma iz prošle vlade", rekao je Plenković i ostavio mogućnost postizborne suradnje s donedavnim partnerima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otvoreni smo za suradnju s Mostom. Ako Most bude relativni pobjednik izbora, neka Petrov bude premijer. Mi smo sasvim jasni, praksa u Hrvatskoj je da je nabolje za vladu da predsjednik ima politički autoritet i da ima izborni legitimitet. Ja se toga držim", poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo