PLENKOVIĆ: /

'HDZ je protiv velike koalicije. Most? Petrov može biti premijer samo pod jednim uvjetom...'

Image

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je u Zagrebu predstavio program za mlade "Biraj bolju budućnost".

22.8.2016.
11:22
VOYO logo

"Obrazovanje je temelj razvoja društva", kazao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, javlja N1.

"Za mene je ovo nastavak projekta koji smo počeli prije četiri godine kada sam odlučio da sustavno izgradimo mlade političare HDZ-a", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SUSRELI SE MILANOVIĆ I PLENKOVIĆ: /

'Godinama sam tu, a on je došao u kampanju'

Image
SUSRELI SE MILANOVIĆ I PLENKOVIĆ: /

'Godinama sam tu, a on je došao u kampanju'

"Postoje tri do četiri velika problema mladih, a to su visoka stopa nezaposlenosti - tu smo treći u Europskoj uniji. Zatim pitanje neusklađenosti obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada. Pitanje isključenosti nekih mladih od obrazovnog sustava. Ključno pitanje je stambeno pitanje mladih. Obrazovanje je ključ razvoja svakog gospodarstva i da bismo bili u stanju imati ljude koji će voditi Hrvatsku obrazovni sustav mora stvoriti mlade za radna mjesta budućnosti. Tu se od mladih očekuje kritičko razmišljanje, želim da budu kreativni kako bi bili inovativni i da su u stanju rješavati probleme. Upravo na tom tragu sastavljen je ovaj program", kazao je.

'Otvoreni smo za suradnju s Mostom'

Dotaknuo se i odnosa Mosta i HDZ-a. Upitan smetaju li ga kritike iz Mosta Plenković kaže kako ne vidi zašto bi ga trebali kritizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smeta. Mogu svi izražavati svoje stavove, ne vidim zašto bi Most trebao mene kritizirati, ja nemam opterećenje nesporazuma iz prošle vlade", kazao je i ostavio otvorena vrata za postizbornu suradnju s Mostom.

Image

NAJAVILI ‘ZAOKRET’? ‘HDZ će u ekonomsku politiku implementirati socijalni nauk Crkve’

"Otvoreni smo za suradnju s Mostom. Ako Most bude relativni pobjednik izbora, neka Petrov bude premijer", kazao je Plenković odgovarajući na novinarska pitanja nakon predstavljanja programa.

"Mi smo sasvim jasni - praksa u Hrvatskoj je da je nabolje za vladu da predsjednik ima politički autoritet i da ima izborni legitimitet. Ja se toga držim. Budite uvjereni da one kombinacije nećete gledati za dobro Hrvatske i demokracije", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Velike koalicije neće biti'

Naglasio je kako ukidanja županija neće biti, ali i otklonio mogućnost velike koalicije HDZ-a i SDP-a.

"HDZ je decidirano protiv velike koalicije. Velike koalicije neće biti. Idemo u pobjedu. Otvoreni smo za stranke koje su nam bliske", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo