RAZGOVOR ČELNIKA / Plenković: 'Produžen je rok za korištenje sredstava Fonda solidarnosti za obnovu, novac iz EU možemo trošiti do lipnja 2023.'

Image
Foto: Twitter

'Slijedom argumentacije koju sam iznio Ursuli von der Leyen, Europska komisija će odobriti korištenje sredstava EUSF za sanaciju šteta od potresa', napisao je premijer

17.2.2022.
13:36
Twitter
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković objavio je na Twitteru da će Europska komisija Hrvatskoj produžiti rok za korištenje sredstava Fonda solidarnosti za obnovu nakon potresa, objavio je upravo premijer Andrej Plenković.

"Slijedom argumentacije koju sam iznio Ursuli von der Leyen, Europska komisija će odobriti korištenje sredstava EUSF za sanaciju šteta od potresa u Zagrebu do lipnja 2023., što je usklađeno s razdobljem za korištenje alokacije zbog potresa na Banovini uslijed progresivne štete. Cijenimo što je Europska komisija uvažila specifičnu situaciju u kojoj se Hrvatska nalazi nakon dva razorna potresa koja su pogodila blisko područje, uz istovremenu borbu s pandemijom #COVID19, što se ocjenjuje kao viša sila,", objavio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informaciju je potvrdila i šefica Komisije Ursula von der Leyen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je što sam se danas susrela s Andrejem Plenkovićem. Razgovarali smo o obnovi financiranoj iz Europske unije nakon potresa u Zagrebu i Petrinji. S obzirom na iznimne okolnosti, Komisija će prihvatiti zahtjev o produljenju rokova za trošenje novca iz Fonda solidarnosti do lipnja 2023. godine", objavila je von der Leyen na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo