PLENKOVIĆ PORUČIO DA JE HRVATSKA SPREMNA POMOĆI SJEVERNOJ MAKEDONIJI: / 'Čvrsto vas podržavamo na putu za EU'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Plenković je istaknuo zadovoljstvo dobrim gospodarskim odnosima Hrvatske i Sjeverne Makedonije

20.10.2020.
13:23
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Hrvatska čvrsto podržava Sjevernu Makedoniju kao državu kandidatkinju za Europsku uniju i očekuje da će se brzo početi postupak za otvaranje pregovora, rekao je premijer Andrej Plenković primajući u utorak šefa diplomacije te zemlje Bujara Osmanija.

Europski put Sjeverne Makedonije i pripreme za otvaranje pristupnih pregovora s Europskom unijom bile su glavne teme razgovora premijera Plenkovića i sjevernomakedoskog ministra vanjskih poslova Bujara Osmanija, kaže se u priopćenju iz vladina ureda za odnose s javnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska čvrsto podržava Sjevernu Makedoniju kao državu kandidatkinju i očekuje da će se do kraja godine, tijekom njemačkog predsjedanja Vijećem EU, sazvati Međuvladina konferencija radi otvaranja pregovora", rekao je Plenković.

Zadovoljstvo napretkom

Hrvatski premijer je izrazio zadovoljstvo dobrim Izvješćem o napretku, objavljenom početkom listopada, u kojem je Europska komisija ocijenila da je Sjeverna Makedonija ostvarila stabilan napredak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je spremna nastaviti pomagati Sjevernoj Makedoniji u reformama i ispunjavanju potrebnih uvjeta za članstvo u EU, rekao je.

Plenković je istaknuo zadovoljstvo dobrim gospodarskim odnosima Hrvatske i Sjeverne Makedonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljeno je da će se uskoro održati gospodarski forum kako bi se dodatno potaknula snažnija gospodarska suradnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo