veseli se sučeljavanju / Plenković otkrio što misli o šefu SDP-a: 'Bernardić nije sposoban voditi oporbu, a kamoli Vladu'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Dodao je da se veseli izravnim sučeljavanjima pa da se onda podvuče crta pod mandat ove Vlade

27.5.2020.
15:34
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

 Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković poručio je u srijedu lideru Restart koalicije Davoru Bernardiću da nije sposoban voditi oporbu, a kamoli hrvatsku Vladu te da će to pokazati skori parlamentarni izbori.

Plenković je također rekao kako nije čuo niti pročitao Bernardićeve kritike koje je predsjednik SDP-a iznio na predstavljanju koalicijskog programa kad je rekao da Vlada nije provela nijednu reformu te da su je obilježili korupcija i ''žetončići''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam, nisam pročitao, nisam slušao. Davor Bernardić nije sposoban biti lider oporbe, a kamoli voditi hrvatsku Vladu. Izbori će to pokazati", izjavio je premijer Plenković novinarima nakon otvaranja smještajnog objekta "Vukovar" na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" u Zagrebu.

Dodao je da se veseli izravnim sučeljavanjima pa da se onda podvuče crta pod mandat ove Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izborna kampanja će uskoro krenuti i onda ćemo vidjeti tko je tko. Siguran sam da su naši građani i informirani i mudri i da znaju tko je taj kome treba dati povjerenje da u kontekstu ovakvih izazova s kojima se danas nosimo, treba pružiti šansu da vodi Hrvatsku dalje na put gospodarskog oporavka", istaknuo je premijer.

Upitan je li konačan prijedlog 14 kandidata iz VII. izborne jedinice, među kojima su i  ministar Tomo Medved i članica Nacionalnog stožera Civilne zaštite Maja Grba Bujević, Plenković je rekao da će ga analizirati na stranačkim tijelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U fazi smo da smo zaprimili prijedloge za izborne liste, tek ćemo na stranačkim tijelima sve analizirati. Prijedloga ima puno više nego kandidata na listama. Maja Grba Bujević je članica HDZ-a, osobno je poznajem i ne čudi me da je naša organizacija Karlovačke županije nju predložila na listi", naglasio je.

Plenković nije želio komentirati objavu Memoranduma o razumijevanju između Ine i Janafa, neobvezujućeg dokumenta za stvaranje pretpostavki za donošenje poslovnih odluka, rekavši kako je sve već objašnjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je također ocijenio da su poruke nakon današnjeg sastanka sa sindikatima jako dobre te očekuje da se sličan dogovor postigne sa sindikatima državnih službi.

S obzirom na reaktivaciju gospodarstva i normalizaciju života nakon koronakrize u svim područjima, očekuje da će se oni sektori koji stvarno budu i dalji pogođeni, dodatno kvalificirati za dodatne mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za one za koje bude potrebno - naći će se sredstva", poručio je Plenković.

Plenković: Hrvatska vojska jamac je sigurnosti i stabilnosti Hrvatske

Premijer Andrej Plenković u srijedu je svečano otvorio novoizgrađeni smještajni objekt „Vukovar” na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman” poručivši da je Hrvatska vojska danas jamac sigurnosti i stabilnosti hrvatske države i naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Danas je Hrvatska vojska spremna i sposobna  u svakom trenutku i pod bilo kojim uvjetima odgovoriti na sve izazove i ugroze radi zaštite nacionalne sigurnosti”, rekao je Plenković u sklopu obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 29. obljetnice ustroja Hrvatske vojske. 

Ističući kako su vrijednosti stvorene u Domovinskom ratu uporište razvoja oružanih snaga, izrazio je zadovoljstvo što naši vojnici, dočasnici i časnici širom svijeta postižu sjajne uspjehe na međunarodnim vježbama i u misijama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazivši duboku zahvalnost i poštovanje svim braniteljima, svim nestalim, poginulim i ranjenim  i njihovim obiteljima za sve što su učinili za Hrvatsku, ponovno je odao i poseban pijetet prema petorici nedavno poginulih mladih pripadnika HV-a te je izrazio poštovanje i zahvalnost njihovim obiteljima.

Navodeći da je jedan od osnovnih parametara koji definira današnje moderne oružane snage moderna i sofisticirana oprema kojom se koriste, Plenković je naglasio i kako je danas hrvatski vojnik u potpunosti opremljen proizvodima hrvatske obrambene industrije 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je i da je njegova vlada uložila mnogo napora i financijskih sredstava kako bi na ravnomjeran način razvijali sve grane Hrvatske vojske. Spomenuo je izgradnju i nastavak izgradnje obalnog ophodnog broda, nabavu višenamjenskih borbenih helikoptera „Black Hawk“, opremanje borbenih vozila „Patria“, nabavu modernih besposadnih zrakoplovnih sustava i sl.

"Kad govorimo o planiranim aktivnosti moje Vlade na području obrane i sigurnosti, mi smo sve svoje zadane ciljeve ispunili. Ostaje još višenamjenski borbeni avion”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je istaknuo i da je cilj Vlade Hrvatsku vojsku učiniti još učinkovitijom i još kvalitetnijom, podizati razinu obrambenih sposobnosti i njezin međunarodni ugled. Podsjetio je i da je njegova vlada nakon šest godina pada i stagnacije četiri godine zaredom povećala obrambeni proračun. 

Obilježavanju tih jubileja, uz Plenkovića nazočili su i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, državni tajnik Ministarstva obrane Tomislav Ivić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Miroslav Tuđman, zamjenik načelnika Glavnog stožera general-bojnik Siniša Jurković, zapovjednik HVU general-bojnik Mate Pađen te drugi visoki vojni i civilni uzvanici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističući kako novootvoreni smještajni objekt ponosno nosi ime „Vukovar” simbola hrvatske slobode, opstojnosti i čuvara hrvatskog identiteta, Jurković je rekao kako se on sastoji od 15 etaža s ukupno 89 smještajnih jedinica. Namijenjen je za potrebe smještaja polaznika škola HVU-a, a njegovom potrebom uvelike će se povećati standard smještaja i života svih polaznika i sudionika nastavnih i obučnih procesa na HVU.

Tomislav Ivić poručio je da su Hrvatskoj vojsci vratili pobjednički sjaj kakav je imala u Domovinskom ratu. Izrazio je zadovoljstvo brigom za vojnika, dočasnika i časnika kao središnjeg i najvažnijeg dijela obrambenog sustava. Podsjetio je i da su im vratili materijalna prava te kontinuirano rade na poboljšanju uvjeta i života i rada u vojarnama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Otvorenje objekta 'Vukovar' najvidljiviji je simbol transformacije Hrvatske vojske”, rekao je Ivić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo