OSVRNUO SE I NA ANUŠIĆA / Plenković o nesreći Banožića: 'Riješili smo krizu toliko brzo da nisu znali što bi rekli'

Image
Foto: Zeljko Hladika / Pixsell

Premijer je najavio da će u srijedu u 15 sati Anušić biti predstavljen na saborskom Odboru za obranu.

14.11.2023.
19:14
Zeljko Hladika / Pixsell
VOYO logo

U Zagrebu se održala sjednica predsjedništva HDZ-a nakon koje se novinarima obratio predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković. Glavna tema sjednice bila je prometna nesreća i smjena bivšeg ministra obrane Marija Banožića. Plenković je naveo da su rekapitulirali njegov prijedlog da novi ministar obrane i potpredsjednik Vlade bude Ivan Anušić.

Najavio je da će u srijedu u 15 sati Anušić biti predstavljen na saborskom Odboru za obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tamo će Anušić predstaviti sebe i temeljne ideje za rad u preostalom dijelu mandata", istaknuo je.

Image
'EKSPRESNO BRZO' /

Nikad ni jedno imenovanje Plenković nije riješio u 48 sati: 'Neslužbeno doznajem da je poziv Anušić dobio kasno sinoć'

Image
'EKSPRESNO BRZO' /

Nikad ni jedno imenovanje Plenković nije riješio u 48 sati: 'Neslužbeno doznajem da je poziv Anušić dobio kasno sinoć'

Osvrnuo se i na stanje u vojsci: "U mandatima Vlade, kad su ministri bili Krstičević i Banožić, napravili ogromni iskorak, došlo je do ogromnih ulaganja u vojsku. Kupovinom Rafalea se mijenja karakter Hrvatskog raznog zrakoplovstva."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ulagali smo u helikoptere, Bradleye, u kopnenu vojsku, u jačanje materijalnih prava hrvatskih vojnika… Siguran sam da će novi ministar napraviti daljnji iskorak i vratiti hrvatsku vojsku i u Beli Manastir", dodao je premijer.

'Ako bi bilo koji član Vlade glasovao protiv kolege, izbacio bih ga kroz prozor '

Govorio je i o prometnoj nesreći Banožića: "Ovaj put smo veliku krizu koja je nastala zbog prometne nesreće toliko brzo riješili da ni jedni ni drugi (oporba) nisu znali što bi rekli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje mora li sad Anušić podržavati sve što Vlada radi, kao što je to tražio i ranije od ministara iz MOST-a, odgovorio je:

"Ako bi bilo koji član Vlade glasovao protiv vlastitog kolege na sjednici Vlade, njega bih izbacio kroz prozor, bez obzira na to kako se zove. Tadašnja tri ministra MOST-a digli su ruku protiv kolege koji su bili u Vladi čak duže nego ja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je potez koji se ne radi, gdje su oni htjeli glumiti veliku demokratsku tradiciju, gdje će se na Vladi javno glasovati protiv ministra. Tko bi bio predsjednik Vlade pa istolerirao da mu tri člana vlade glasuje protiv kolege, on bi išao kući," istaknuo je Plenković.

Za HEP je poručio da "krize nema" i komentirao to što je Anušić ranije tražio smjenu čelnika HEP-a Frane Barbarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam zašto toliko nastojite pokušati situaciju, koja je bila ozbiljno problematična i koju smo riješili na najbrži način, okrenuti na temu krize. Hranite se informacijama koje su najčešće netočne i frizirane, ubacujete u eter stvari koje ne stoje", rekao je premijer novinarima.

POGLEDAJTE VIDEO: Anušić sutra u društvu premijera predstavlja prirotete svog rada pred saborskim odborom: 'U četvrtak ide imenovanje'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo