'EKSPRESNO BRZO' / Nikad ni jedno imenovanje Plenković nije riješio u 48 sati: 'Neslužbeno doznajem da je poziv Anušić dobio kasno sinoć'

'Nadaju se da će Anušić pokušati povratiti povjerenje građana, ali i boljim odnosima s predsjednikom Milanovićem", zaključila je RTL-ova reporterka

13.11.2023.
20:10
VOYO logo

Sve skupa jako brzo se odigralo, a premijer je u međuvremenu otišao na HDZ-ov skup. Iz Bjelovara se javila reporterka RTL-a Ana Mlinarić.

"Ekspresno brzo, nikad niti jedno imenovanje Andrej Plenković nije riješio u 48 sati. Neslužbeno doznajem da je poziv iz Banskih dvora Ivan Anušić dobio kasno sinoć i onda se jutros uputio prema Zagrebu i otkazao neke obveze koje je imao u Bjelovaru. Anušića je na ovu poziciju nakon Banožićeve smjene gurao premijerov blizak suradnik", doznaje RTL-ova reporterka, a prenosi Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
iz bolnice će ga odvest u lisicama? /

Je li Banožić bio pod utjecajem alkohola? Neslužbeno: 'Rezultati preliminarne analize pokazali su 0,29 promila'

Image
iz bolnice će ga odvest u lisicama? /

Je li Banožić bio pod utjecajem alkohola? Neslužbeno: 'Rezultati preliminarne analize pokazali su 0,29 promila'

"Nije iznenađenje da je premijer jednog slavonskog ministra zamijenio drugim, no iznenađenje je da se baš radi o Ivanu Anušiću s kim je imao zategnute odnose u prošlosti. Anušića je na ovu poziciju gurao jedan premijerov blizak suradnik", kazala je Mlinarić.

"Anušić je i ranije, nakon prošlih izbora, bio u kombinatorici za neko ministarstvo, no onda je HDZ-ova struja oko Marija Banožića bila puno jača. Kao utješna nagrada, ministrica je tada postala Nataša Tramišak. Anušić će u ministarstvo dovesti određene ljude od povjerenja iz Osječko- baranjske županije, a među njima neće biti bivša ministrica Tramišak. Ovim Anušić pokazuje da je zainteresiran za nacionalnu politiku, ali i da ima ambicija ostati nakon izbora", kazala je reporterka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konsolidacija HDZ-a i vraćanje povjerenja

Na pitanje kako će ovo imenovanje utjecati na HDZ i parlamentarne izbore, Mlinarić odgovara: "Prvenstveno, HDZ-ovci ovo gledaju kao konsolidaciju unutar svojih redova. Nije tajna da postoji animozitet između vukovarskog, vinkovačkog HDZ-a. Ivan Anušić je Marija Banožića, predsjednika vukovarskog HDZ-a, kritizirao da ne radi i da je previše u Zagrebu što je rezultirao odljevom HDZ-ovca u Županji i Vukovaru prema Ivani Penavi i njegovom Domovinskom pokretu."

"Na nacionalnoj razini, zasigurno će se Anušić bolje snaći u političkom ringu s Penavom, nego što bi Banožić. Naime, tu se HDZ zaredao jedan crni niza: slučaj Dekanić, svinjska kuga, slučaj Banožić, požar u Osijeku... Nadaju se da će Anušić pokušati povratiti povjerenje građana, ali i boljim odnosima s predsjednikom Milanovićem", zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Istraga nesreće u kojoj je sudjelovao Banožić trebala bi biti brzo gotova, ali do pravomoćne presude mogu proći godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo