Lokalni izbori /

Plenković o Jeliću: 'Na čelu Slavonskog Broda treba čovjek s iskustvom iz rada u Vladi'

Image
Foto: Pixsell

Podsjetio je kako je njegova Vlada reformom financiranja jedinica lokalne i područne samouprave omogućila da na lokalnom nivou ostane 176 milijuna kn.

1.5.2021.
16:36
Pixsell
VOYO logo

Nakon svečanosti u Okučanima u povodu VRO "Bljesak" predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u Slavonskom Brodu je dao podršku HDZ-ovim kandidatima na lokalnim izborima, rekavši da na čelu Slavonskog Broda treba čovjek s iskustvom iz rada u Vladi, Dragan Jelić.  

Posebno su istaknuti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Slavonskog Broda - Dragan Jelić, aktualni državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, kandidat za župana, aktualni župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, i Davorin Slišurić, kandidat za gradonačelnika Nove Gradiške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
obljetnica Bljeska /

Plenković u Okučanima o Milanoviću: 'Bitno je da smo danas ipak svi tu. Za razliku od prošle godine'

Image
obljetnica Bljeska /

Plenković u Okučanima o Milanoviću: 'Bitno je da smo danas ipak svi tu. Za razliku od prošle godine'

Plenković je u izjavi novinarima istaknuo da očekuje pobjedu HDZ-ovih kandidata

Podsjetio je kako je njegova Vlada reformom financiranja jedinica lokalne i područne samouprave omogućila da na lokalnom nivou ostane 176 milijuna kuna.

U aktualnoj krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa za plaće 14.000 radnika u Brodsko-posavskoj županiji Vlada je isplatila 175 milijuna kuna, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na taj smo način premostili krizu, očuvali radna mjesta suprotno najavama SDP-a iz proljeća prošle godine", naglasio je Plenković, dodajući da je broj osiguranika veći  danas nego je bio prije Covid krize.

Najavio je i nastavak Vladinog projekta Slavonija, Baranja i Srijem, kroz koji je do sada investirano 18,5 milijardi kuna.

Plenković je dajući podršku stranačkim kolegama posebno istaknuo Dragana Jelića, HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Slavonskog broda, i njegovo iskustvo i znanje vezano uz funkcioniranje Vlade.

Jelić, koji je aktualni državni tajnik u Ministarstvu rada, u izjavi novinarima rekao je da Slavonski Brod stoji na mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema investicija, nema novih radnih mjesta, pojedini dijelovi grada još uvijek nemaju vodu ni kanalizaciju, nema komunikacije s građanima. Gradska uprava je zatvorena, ne vidi se vizija razvoja, gradska uprava nije transparentna", rekao Jelić, dodavši da sve to može promijeniti u jako kratkom vremenu.

Jelić kaže da u novom mandatu u Slavonskom Brodu naglasak treba biti na gospodarstvu radi privlačenja investicija i zadržavanja mladih. Dodaje kako njegov tim u idućem mandatu može osigurati promjenu i da svi osjete bolju kvalitetu života u gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među okupljenim članovima HDZ-a bila je i Ankica Zmaić, aktualna načelnica općine Vrpolje, koja za skorašnje izbore nije dobila nijednog protukandidata, pa je, rečeno je, 'već pobijedila u ovogodišnjoj izbornoj utrci' za novi mandat načelnice općine Vrpolje.

"Očekivala sam da će se ipak netko javiti. U proteklom četverogodišnjem mandatu bilo je nekih negodovanja, ali se pojedinci nisu imali hrabrosti pojaviti u političkoj borbi", kratko je za Hinu komentirala Zmaić kojoj će ovo biti šesti mandat na čelu općine Vrpolje.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo