Tko podmeće ministrici? / Plenković o aferi Mercedes: 'Čuo sam se s ministricom, sve smo riješili'

I dok HDZ više nema problema s predsjednicom, problem Žalac je onaj koji još uvijek opterećuje stranku

23.3.2019.
19:30
VOYO logo

Predsjednik Vlade i HDZ-a, Andrej Plenković, boravio je u Krapinskim Toplicama gdje je komentirao političke aktualnosti u zemlji. Na pitanje o čemu je razgovarao s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, premijer je kazao kako je, između ostaloga, bilo govora i o izborima za Europski parlament. Potvrdio je kako će izbori za EU Parlament biti raspisani u roku.

"Izbori će biti raspisani 26. ožujka", dodao je premijer te rekao da se s predsjednicom Grabar Kitarović, kao i s predsjednikom Sabora, Gordanom Jandrokovićem sastaje svakih četiri do šest tjedana te da razgovaraju o svim aktualnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgleda da HDZ više nema problema s predsjednicom Grabar Kitarović, no problem Žalac je onaj koji još uvijek opterećuje tu stranku. 

O ministrici Žalac: 'Sve smo riješili'

Na pitanje našeg reportera Adriana De Vrgne za komentar o ministrici Gabrijeli Žalac, njezinom Mercedesu kao i njezinim izjavama da joj se podmeće i iz same stranke, Plenković je poručio: "Ministrica radi svoj posao", rekao je te dodao kako su se čuli u vezi tih optužbi te sve riješili. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i izjavu predsjednika SDP-a Davora Bernardića koji kaže Upitan za komentar o ministrici Gabrijeli Žalac i njezinim izjavama da joj se podmeće i iz same stranke, Plenković je rekao da svaki dan odgovara na to pitanje. "Ministrica radi svoj posao", rekao je.

Na pitanje je li razgovarao s ministricom, Plenković je rekao: "Čuli smo se, sve smo riješili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče izjave predsjednika SDP-a, Davora Bernardića koji kaže da je HDZ-u potreban Zakon o financiranju političkih aktivnosti, kako bi legalizirao svoje crne fondove, Plenković je rekao da je "taj stupanj katastrofalnih izjava ispod svake razine bezobraznih, čak i klevetničkih".

Upitan hoće li se sastati s Miloradom Pupovcem, premijer je poručio da su u kontaktu te da će se vidjeti sljedeći tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbori za EU parlament bit će raspisani 26. ožujka

Premijer Plenković boravio je u Krapinskim Toplicama na svečanosti obilježavanja 29. obljetnice osnivanja Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Potvrdio je da će EU izbori biti raspisani 26. ožujka te da je, s obzirom na okolnosti koje se zbivaju u Ujedinjenom Kraljevstvu, Hrvatska spreman za oba scenarija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ukoliko će Ujedinjeno Kraljevstvo izaći, to znači izbor 12 zastupnika, u slučaju nekih nepredviđenih okolnosti, eventualnog produljenja roka kojeg smo sada fiksirali, na 22. svibnja, onda bismo u pravnom pogledu u prvoj fazi izabrali 11 zastupnika, a kada bi oni otišli onda bismo, ne samo mi nego i druge zemlje, imale 12 zastupnika“, objasnio je Plenković.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo