pratit će situaciju /

Plenković nije razgovarao s Rusima: 'Nemam saznanja o prodaji udjela Sberbanka'

Image
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Plenković je kazao da kada bude razgovarao s predstavnicima Sberbanka tada će znati više reći o tome

6.12.2018.
14:55
Sanjin Strukić/Pixsell
VOYO logo

Nakon sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković komentirao je aktualna politička zbivanja.

Upitan što kaže na jučerašnju izjavu savjetnika predsjednika Uprave Sberbanka Maksima Poletaeva da je Sberbank započeo primati ponude za prodaju svog udjela u koncernu Agrokor, Plenković je odgovorio kako se nisu vidjeli u posljednje vrijeme, a kad su se vidjeli, o tome su obavijestili javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam nikakvih saznanja niti ću špekulirati ovo što izlazi u medijima", rekao je.

Na novinarsku opasku da je to izjava Poletaeva dana Reutersu, Plenković je kazao da kada bude razgovarao s predstavnicima Sberbanka tada će znati više reći o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nisam imao prigode u zadnje vrijeme s njima o tome razgovarati", rekao je.

"Sve ćemo pažljivo pratiti"

Novinari su premijera pitali i je li dogovor bio da Sberbank u idućem razdoblju ne preprodaje svoj udio i je li on trenutno na snazi. "Gledajte, ono što je važno je da se novi Agrokor nakon nagodbe transformira vlasnički, a oni koji su postali vlasnici su bili vjerovnici ranije. Dakle nitko od ovih aktera koji su tu nije tu došao slučajno, došao je sa nekim naslovom", kazao je premijer.

Rekao je i da "ono što je važno je da se implementira nagodba nakon svih odluka od strane Trgovačkog suda i Visokog trgovačkog suda".

"A ono što će pojedini od novih vlasnika raditi mi ćemo pažljivo pratiti, vidjeti ono što je nama u interesu, da održivost kompanije u smislu poslovanja, u smislu financijske stabilnosti bude u fokusu. Tko će u budućnosti, da li je to za nekoliko godina ili kasnije biti vlasnik ovako velikih kompanija, to jednostavno bilo tko pa ni Vlada ne može niti garantirati niti jamčiti", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković o Galiću: "Nisam to pratio"

Upitan da komentira današnju izjavu predsjednice koja se nije htjela jasno očitovati o povjerenju savjetniku Vladi Galiću, Plenković je odgovorio:

"Ne znam o tome, vodio sam sjednicu Vlade, nisam to pratio. Nemam komentar za to", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uhićenja nisu posljedica Penavinog pritiska"

Današnja uhićenja u Vukovaru, vezano za ratni zločin, kaže da nisu posljedica političkog pritiska od strane vukovarskog gradonačelnika Penave i njegovih suradnika.

"Ne, policija radi svoj posao, posebno Radna skupina koja je na temu ratnih zločina krenula raditi na taj način, a koji rezultira i ovakvim postupanjem. Nema nikakve veze s političkim pritiscima", kaže Plenković.

Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo