Sudbina ministrice Divjak /

Plenković neće pristati na zahtjev Milana Bandića, za RTL kaže: 'Stvar je riješena'

U tijeku je sastanak Kluba zastupnika HDZ-a. Na sastanak je stigao Milijan Brkić, no nema Stiera i Kovača

4.6.2019.
19:00
VOYO logo

Prvi put nakon europskih izbora premijer je u Banskim dvorima u utorak okupio koalicijske partnere, a netom prije početka jedan od partnera, Milan Bandić, objavio je rat drugom partneru: HNS-u, odnosno njihovoj ministrici obrazovanja. 

Bandić i njegov Klub traže od Plenkovića smjenu Blaženke Divjak, a ako to ne napravi, pokušat će je rušiti u Saboru. Oštar odgovor stigao je iz Ministarstva, a na koalicijskom sastanku otvarale su se i druge skliske teme, pa i mirovinska reforma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sastanka na drugoj strani Markova trga, u Saboru, počeo je sastanak Kluba zastupnika HDZ-a. Na sastanak je stigao i Milijan Brkić, no nema Davora Ive Stiera i Mire Kovača, koji su nedavno izrazili ambicije da dođu na poziciju Andreja Plenkovića.

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije početka Kluba premijer Plenković nije htio davati izjave, no pri prelasku Markova trga je dao kratku izjavu našoj Damiri Gregoret iz koje se može iščitati kako neće pristati na zahtjev Milana Bandića.

"Riješit ćemo to u okviru parlamentarne većine. Ono što je najbitnije je da sam poslao vrlo jasnu poruku da ćemo sukladno novom zakonu i međunarodnim obvezama iznaći sredstva u državnom proračunu i za udžbenike izbornih predmeta. Stvar je riješena", odgovorio je Plenković na pitanje naše Damire Gregoret hoće li smijeniti ministricu Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo