PLENKOVIĆ NA SVEČANOJ SINJSKOJ ALCI U VUKOVARU: / 'Ovo je spoj Dalmacije i Slavonije'

Image
6.5.2017.
23:21
VOYO logo

Svečana Sinjska alka, koja se održala u Vukovaru pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, posvećena je bila Vukovaru i svim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Cjelokupni prihod od prodaje ulaznica donirat će se Centru za djecu s teškoćama u razvoju Juraj Bonači Split, podružnici Sinj.

Premijer oduševljen velikim slavonskim srcem

Čestitavši pobjedniku Svečane alke Anti Zorici, premijer je istaknuo kako je ovo "spoj Dalmacije i Slavonije, Sinja i Vukovara, naše povijesti, naše tradicije i baštine, s puno simbolike domoljublja, obrane i svega onoga što čini našu kulturu i našu tradiciju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vukovar je simbol hrvatske slobode, simbol Domovinskog rata, simbol obrane Hrvatske", rekao je premijer te izrazio oduševljenje ovim jedinstvenim poklonom Sinjana Gradu heroju, ali i gostoprimstvom Vukovaraca - "velikim slavonskim srcem", navodi se u priopćenju iz Vlade.

Grabar-Kitarović odala priznanje braniteljima

Predsjednica Republike Grabar-Kitarović ponovila je potrebu kontinuiranog davanja priznanja svim hrvatskim braniteljima koji su svojim životima podnijeli najveću žrtvu za slobodnu, demokratsku Hrvatsku i izrazila nadu da će Vlada RH i Hrvatski sabor uskoro donijeti novi zakon o hrvatskim braniteljima te tako poslati snažnu poruku za zaštitu dostojanstva Domovinskog rata, stoji na kraju priopćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo