'NE SMIJE BITI ANARHIJE' /

Plenković na Vladi o trostrukom ubojstvu u Splitu: 'Nitko ne može uzimati pravdu u svoje ruke'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ubojstvo u Splitu izazvalo je strah i zabrinutost građana, kazao je Plenković na sjednici Vlade

16.1.2020.
10:22
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade još je jedanput u ime Vlade izrazio sućut poginulima u požaru u domu za starije i nemoćne u Andraševcu. 

"Poruka ove tragedije je da se mora pojačati nadzor nad svim domovima od strane Ministarstva i nadležnih inspekcija. Bolje se mora koordinirati i davanje dozvola koje dolaze sa županijske razine u odnosu na ono što rade središnja tijela vlasti", kazao je Plenković i naglasio da se u ovom slučaju radi o privatnom domu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ubojstvo je izazvalo strah i zabrinutost građana" 

VEZANI ČLANAK

Osvrnuo se i na trostruko ubojstvo u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono je izazvalo strah i zabrinutost građana. Javno smo ministar Božinović i ja poručili da je ovo zaista tragičan događaj, no hrvatska policija poduzima brojne aktivnosti i akcije koje su usmjerene na suzbijanje organiziranog kriminala i suzbijanje skupina koje se bave raspačavanjem droge", kazao je Plenković i naglasila da je policija "samo par sati nakon kaznenog djela pronašla i uhitila počinitelja" ubojstva u Splitu. 

"Hrvatska je usprkos ovome prema međunarodnim statistikama, a posebno na europskoj razini, jedna od najsigurnijih zemalja. Poruka koju smo poslali je da ne smije biti anarhije. Ne može nitko uzimati pravdu u svoje ruke, a osobito ne na ovakav način. Za to postoji država i nadležne institucije i tijela", kazao je Plenković te izrazio sućut obiteljima poginulih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo