SJEDNICA VLADE /

Plenković poručio ministrima o uhićenju Duhačeka: 'Tu očekujem mala pojašnjenja...'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sloboda govora i sloboda medija temelj svakog demokratskog društva, pa tako naravno i Hrvatske, rekao je Plenković

19.9.2019.
11:10
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Na početku sjednice Vlade Andrej Plenković komentirao je uhićene i privođenje Indexova novinara Gordana Duhačeka.

"Očekujem cjelovito izvješće i ministra unutarnjih poslova i ministra pravosuđa o toj temi. Sada ću samo još jednom kazati da su sloboda govora i sloboda medija temelj svakog demokratskog društva, pa tako naravno i Hrvatske. Smatramo da moramo ustrajati na najvišim standardima koje imamo i njih se pridržavati. Istodobno, čvrstog sam uvjerenja da bez obzira je li riječ o kršenju bilo kojeg zakona, moramo uvijek s posebnim obzirom pristupati novinarima i slobodi medija uopće. Pa tu očekujem mala pojašnjenja", kazao je Plenković u uvodu sjednice Vlade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jamstvo 3. maju i dokapitalizacija Croatia Airlinesa

Vlada je ovlastila Ministarstvo financija da brodogradilištu 3. maj izda državno jamstvo za kreditno zaduženje kod Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) i/ili drugih poslovnih banaka u visini od 26 milijuna eura za dovršetak novogradnje 733.

Vlada donijela i odluku kojom se stvaraju prethodno potrebni uvjeti da se osigura postupak dokapitalizacije Croatia Airlinesa (CA), a u sklopu te odluke je i uplata predujma u korist nacionalnog zračnog prijevoznika od 250 milijuna kuna za stabilizaciju poslovanja prije dokapitalizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo