poruka premijera / Plenković komentirao Todorića: 'Pet mjeseci su nas optuživali da štitimo tog čovjeka, sad se vidi da optužbe nisu bile točne'

Image
Foto: Filip Brala/PIXSELL

'Naš jedini cilj je zaštititi gospodarstvo i u tome smo uspjeli', rekao je premijer

23.9.2017.
13:06
Filip Brala/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski premijer Andrej Plenković komentirao je optužbe koje je na račun njegove Vlade iznio bivši čelnik Agrokora i novopečeni bloger Ivica Todorić.

"Bili smo pet i pol mjeseci optuživani da štitimo čovjeka na račun poreznih obveznika, sad se vidi da optužbe nisu točne. Naš jedini cilj je zaštititi gospodarstvo i u tome smo uspjeli", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE JOŠ:

>> Neslužbeno doznajemo: Todorićev menadžerski kadar sprema se za uhićenja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Todorić se ponovno oglasio: 'Podržavam osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor'

>> Todorić žestoko kritizira političare: 'Danas se kula od karata, koju su lažima izgradili Dalić, Ramljak i njihovi partneri, ruši'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na Todorićevu tvrdnju da je zahtjev za aktivacijom Lex Agrokor potpisao pod prisilom.

"Vi znate i sami da su odredbe zakona bile takve da su se mogle aktivirati tek ako kompanija želi da se aktiviraju. Nikakvog pritiska Vlade tu nije bilo. Naša je pozicija bila čitavo vrijeme da restrukturiranje Agrokora ima transformacijski efekt na hrvatsko gospodarstvo. Mislim da je danas sasvim jasno da je taj zakon donesen u skladu sa Ustavom. Naš interes je bio stabilnost Hrvatske", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo

Još iz rubrike