LORENA JE SKORO UBIJENA OD BATINA DA BI SE KONAČNO NEŠTO PROMIJENILO: / 'Svima je jasno o čemu se ovdje radi, očito je'

Image
Foto: Patrik Macek / PIXSELL
20.12.2018.
11:10
Patrik Macek / PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je na početku Vladine sjednice još jednom izrazio sućut obitelji preminulog dječaka Gabrijela Bebića iz Metkovića, kao i žaljenje što se ta tragedija dogodila.

"Očekujemo slijedom aktivnosti koje je poduzelo Ministarstvo zdravstva, očitovanja zdravstvenih ustanova i konačni nalaz inspekcije koja je provela nadzor u Metkoviću i Splitu, kako bi se točno utvrdilo što su bili razlozi tragedije", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao i Daruvarca

"Drugi slučaj koji je zgrozio Hrvatsku jest slučaj strašnog nasilja koje se dogodilo u Zadru prije nekoliko mjeseci i činjenica da je unatoč tome što je cijeloj javnosti razvidno, s obzirom na videosnimke koje postoje, o kakvom se teškom kaznenom djelu radi. Došlo je čak i do zlorabljenja procesnih mogućnosti u tom procesu, s učestalim zahtjevima za izuzećem sudaca, do činjenice da je protekao zakonski rok o maksimalnom trajanju pritvora, što je izazvalo i ogorčenje javnosti i zabrinutost da je moguće da se tako nešto u tako očitom primjeru događa", rekao je Plenković.

Istaknuo je kako je s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem razgovarao kako takve i slične slučajeve izbjeći i poboljšati kazneno-procesno zakonodavstvo te rad svih tijela učiniti mnogo učinkovitijim kako bi se takvi slučajevi izbjegli u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novih 50.000 radnih dozvola

Plenković je uvodno najavio da će Vlada danas donijeti odluku o novih 50.000 radnih dozvola na temelju procjena gospodarskih subjekata o potrebnom broju radnika kako bi se mogli pripremiti za građevinsku i turističku sezonu.

To ne znači da svi oni koji su trenutačno nezaposleni, a njih ima negdje više od 144.000, nemaju svoju šansu na tržištu rada, naglasio je premijer dodavši kako se poduzimaju brojne mjere za zapošljavanje onih koji su dulje vrijeme nezaposleni i onih koji traže prvi posao kroz različite programe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike