poruka premijera /

Plenković: 'Hrvatska spremna zbrinuti po desetak covid pacijenata iz Češke i Slovačke'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Plenković je dodao da je "Hrvatska solidarna s članicama EU-a u borbi protiv #COVID19"

9.3.2021.
19:07
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je spremna zbrinuti po desetak covid pacijenata iz Češke i Slovačke, tvitao je u utorak hrvatski premijer Andrej Plenković nakon što se telefonski čuo s kolegama Andrejem Babišem i Igorom Matovičem.  

"Izrazio sam spremnost Hrvatske da, u slučaju potrebe, zbrine po desetak #COVID19 pacijenata iz Češke i Slovačke, s obzirom na pritisak na njihove zdravstvene sustave", objavio je Plenković na Twitteru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je dodao da je "Hrvatska solidarna s članicama EU-a u borbi protiv #COVID19". 

Češka, zemlja s 10,7 milijuna stanovnika posljednjih je tjedana među najteže pogođenim zemljama u svijetu i brojne regionalne bolnice preplavljene su priljevom covid pacijenata. Prošli tjedan je zatražila pomoć u zbrinjavanju pacijenata od Njemačke, Švicarske i Poljske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susjedna Slovačka prebacila je svoje prve covid pacijente u inozemstvo ovog tjedna. Poljska i Njemačka dosad su ponudile po deset kreveta slovačkim pacijentima, navela je Bratislava. 

Slovačka trenutačno ima 17,03 smrtna slučaja na milijun ljudi u posljednjih tjedan dana, odmah iza susjedne Češke koja ima 18,85 umrlih na milijun stanovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo