KOMENTIRAO I OPTUŽNICE IZ SRBIJE / Plenković: 'Građani nisu ni svjesni da plaćaju struju mjesečno deset puta jeftinije od tržišne cijene'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Plenković je podsjetio da je Vlada održala sjednicu o cijenama naftnih derivata te da radi na paketu mjera kako bi se ublažile posljedice energetske krize

25.8.2022.
9:47
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

"Europska Komisija je odobrila partnerski sporazum s Hrvatskom. Riječ je o devet milijardi eura za regionalni razvoj, stvaranje novih prilika do 2027. Puno se radilo na tome", rekao je uvodno Andrej Plenković na sjednici Vlade te dodao da je Hrvatskoj na raspolaganju 25 milijardi eura u ovom desetljeću.

Podsjetio je da je Vlada održala sjednicu o cijenama naftnih derivata te da radi na paketu mjera kako bi se ublažile posljedice energetske krize jer su cijene energenata na tržištu toliko velike da većina građana "nije ni svjesna da plaćaju mjesečno struju deset puta jeftinije od tržišne cijene megavat sata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada će kao i do sada voditi računa o standardu građana i mjerama koje će kućanstvima omogućiti da namiruju troškove režija, voditi računa o javnom sektoru, ali i različitim kategorijama gospodarstvenika", rekao je.

Image
NESTRPLJIVO IŠČEKIVANJE /

Procurilo koje mjere Vlada priprema protiv poskupljenja: Fokus na javnom sektoru, očekuju se i potpore za poduzetnike

Image
NESTRPLJIVO IŠČEKIVANJE /

Procurilo koje mjere Vlada priprema protiv poskupljenja: Fokus na javnom sektoru, očekuju se i potpore za poduzetnike

'Optužnica iz Srbije je politički montirana, naći ćemo način kako reagirati'

Komentirao je optužnice protiv hrvatskih pilota. "Prije nekoliko mjeseci smo se sastali s pilotima, naš stav je jasan, optužnica je politički montirana. Srbija se treba suočiti sa svojom prošlošću i učincima velikosprske agresije. Domovinski rat je imao oslobodilački karakter i naši piloti, branitelji, bit će pod posebnom skrbi i naći ćemo način kako reagirati na ovu sitaciju", rekao je te dodao da službena informacija o optužnici nije stigla ni do Vlade RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medved: 'Slučajevi urušavanje objekata u Sisku obvezuju na intenziviranje uklanjanja'

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je kako slučajevi urušavanja dvije zgrade u Sisku obvezuju na nastavak i dalje intenziviranje aktivnosti uklanjanja objekata opasnih za sigurnost. Istaknuo je da je dosad uklonjeno 650 objekata na području Sisačko-moslavačke županije koju je potkraj 2020. pogodio razoran potres.

"Ali ovi slučajevi urušavanje objekata nas obvezuju na nastavak i dalje intenziviranje uklanjanja oštećenih objekata, poglavito onih koji prijete sigurnosti", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U procesu obnove dosad je 7732 obiteljske kuće dodijeljeno projektantima, obnovljeno je 3280 obiteljskih kuća a trenutno se radovi obavljaju na 695 obiteljskih kuća. Kod izgradnje zamjenskih obiteljskih kuća ugovorena je izgradnja njih 312 vrijednih 273 milijuna kuna, a u postupku je odabir izvođača za dodatnih 266 obiteljskih kuća.

Nastavljaju se i radovi na izgradnji ukupno osam zamjenskih višestambenih zgrada, u Petrinji, Topuskom i Glini vrijednosti 208 milijuna kuna. U tijeku je i natječaj za odabir izviđača za tri višestambene zgrade u Glini i jedna u Dvor, kazao je Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dnevnom redu Vlade našli su se i Prijedlog donošenja Srednjoročnog plana razvitka vodnih putova, luka i pristaništa Republike Hrvatske za razdoblje od 2022. do 2031., Prijedlog Programa potpore županijskim programima u sektoru mliječnog govedarstva u 2022., prijedlog Programa potpore proizvođačima sjemenskog kukuruza zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih ruskom invazijom na Ukrajinu te Prijedlog o promjeni naziva Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar u Nacionalnu memorijalnu bolnicu "Dr. Juraj Njavro" Vukovar.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo