izjava premijera /

Plenković: 'Do kraja lipnja imat ćemo na raspolaganju više od dva milijuna doza cjepiva'

Osvrnuo se i na oporbenu inicijativu za smjenu ministra Beroša

4.5.2021.
13:30
VOYO logo

U sklopu obilježavanja Dana vatrogastva, održana je svečana primopredaja 75 kombi, te 15 interventnih vatrogasnih vozila. Dodjeli prisustvuju predsjednik Vlade Andrej Plenković, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, te predstavnici vatrogasnih organizacija koj su dobili vatrogasna vozila. 

Kombi-vozila su nabavljena temeljem Ugovora o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica za 2019., zaključenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice. To je prva podjela vozila temeljem navedenog Ugovora. Planirana je nabava još 58 pick-up vozila koja će biti isporučena do kraja lipnja 2021. Premijer je u prigodnom obraćanju rekao kako ukupna vrijednost vozila i kombija iznosi 55,4 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku premijer je čestitao 145. obljetnicu vatrogastva u Hrvatskoj.

“U mandatu dosada smo vatrogascima smo isporučili više od 400 novih vozila. Na tom tragu nastavit ćemo suradnju i u budućnosti jer doprinos naših vatrogasaca društvu je zaista nemjerljiv, a njihova požrtvovnost i solidarnost su ono što ih krasi”, poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Današnjim danom i uručivanjem ovih vozila čija vrijednost je 55 milijuna kuna potvrđuje politiku ove Vlade da našim vatrogascima osiguravamo alate za rad", rekao je- Prije primopredaje vozila premijer je sudjelovao i na videokonferenciji sa svim županima i voditeljima županijskih zavoda za javno zdravstvo oko distribucije cjepiva.

"Imali još jedan sastanak, ovaj vikend svjedočimo prekretnici u pogledu količine dostavljenih cjepiva u RH, na tjednoj razini imat ćemo najmanje 200.000 doza, a od sljedećeg tjenda a od sljedećeg tjedna čak do 300 00 doza. Smisao sastanka bio je da se intenziviraju napori te da se ubrza proces procjepljivanja diljem Hrvatske”, rekao je.

Dodao je: "Poruka je da ćemo od danas pa do 30. lipnja imati više od dva milijuna novih doza. Svi koji će se htjeti cijepiti, to će moći. Naglasio da je procjena epidemiologa da ne očekuju da će se svi odrasli cjepiti.

"Ako dođemo ukupno do 2,2 cijepljenih građana, to će biti jako dobro. Vjerujem da će se velika većina građana cijepiti", rekao je premijer. Poručio je kako će se procjepljivati svi turistički djelatnici kako bi se time postigla puno veća zaštita. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na oporbenu inicijativu za smjenu ministra Beroša i kazao kako oporba nije bila naročito originalna već prepisuju stvari iz medija i prethodnih inicijativa. 

Ovom prilikom nije želio komentirati izbor novog predsjednika Vrhovnog suda: "Pričekajmo proceduru". Na upit je li vrijeme da se sastane s predsjednikom rekao je kako se prvo trebaju steći preduvjete a ponovio je kako je Vlada jasno osudila incident u Borovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je skandalozno i nedopustivo, počinitelji su privedeni i policija je postupila sukladno zakonu. Ni vojska ni policija ni vatrogasci nisu moji kako se to inputiralo. Jedino ako je bilo drugačije kad je Milanović bio premijer".

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo